Dania mięsneDania z wieprzowinąDla dzieciKotletyKotlety mieloneKuchnia polskaKuchnie świataObiadySpecjalne okazje

Sznycelki z żółtym serem, koperkiem i czosnkiem

Super obiadek na dziś – sznycelki z żółtym serem, koperkiem i czosnkiem! 🙂 Do tego ziemniaczki oraz świeża surówka na bazie własnych pomidorków, smietany, cebuli i szczypiorku. Uwielbiam taki zestaw obiadowy! Szczególnie na wiosnę, gdy pojawiają się już młode ziemniaczki. Gorąco polecam!

Przepis na: Sznycelki z żółtym serem, koperkiem i czosnkiem

  Łącznie: 25 min

 Liczba porcji: 4

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego
  • 3 ząbki czosnku
  • natka koperku
  • szczypta przyprawy do mięsa mielonego
  • 5 dag startego żółtego sera
  • 1 kajzerka
  • 2 jajka
  • 1 łyżka mąki
  • Szczypta soli
  • Szczypta pieprzu
  • 4 łyżki bułki tartej

Sznycelki z żółtym serem
Krok 1 

Mięso mieszamy wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, startym żółtym serem, mąką, drobno pokrojonym koperkiem, przyprawami oraz jajkami. Kajzerkę lub dowolną inną bułkę namaczamy w wodzie, wyciskamy z nadmiaru wody, dodajemy do mięsa.

Mieszamy wszystko razem i lekko mokrymi rękami zagniatamy mięsne kuleczki. Obtaczamy je z obu stron w bułce tartej, smażymy z obu stron na rozgrzanej patelni. Smacznego!


Sznycelki z żółtym serem

Sznycelki z żółtym serem

Sznycelki z żółtym serem

 

Print Friendly, PDF & Email

Oceń ten przepis!

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 3

Oceń ten post jako pierwszy!

Subskrybuj
Powiadom o
8 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Popularne
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
Patrycja W.
4 lat temu

W niedzielę smażyłam te sznycelki – superowe!

Słodkie okruszki
4 lat temu

Ale pysznie 😀

Cyanna
4 lat temu

Nie wiem skąd jesteś, ale w moich rodzinnych stronach też na mielone mówi się “sznycle”. :)Reakcja moich znajomych na Śląsku, gdy nazwałam mielonego sznyclem? Pierwsze zdziwienie, co to takiego, a potem wybuch śmiechu, gdy im wytłumaczyłam. A przepis bardzo chętnie wypróbuję:)

Po Prostu Pycha
4 lat temu
Odpowiedź do  Cyanna

Pochodzę z Podkarpacia 😀 u mnie się zawsze mówiło sznycelki, a nie mielone 🙂

Cyanna
4 lat temu
Odpowiedź do  Po Prostu Pycha

No właśnie, i wszystko już jest jasne 😀 Ja też pochodzę z Podkarpacia 😉

4 lat temu
Odpowiedź do  Cyanna

Pochodzę z Podkarpacia 😀 u mnie się zawsze mówiło sznycelki, a nie mielone 🙂

Patrycja W.
4 lat temu

W niedzielę smażyłam te sznycelki – superowe!

4 lat temu

Ale pysznie 😀

Back to top button