Zobacz również:
Ostatnio miałam bardzo miłe przebudzenie… Odpalam laptopka, a tam e-mail z zaproszeniem na warsztaty kulinarne Kuchni Lidla, które miały się odbyć za kilka dni w Studiu CookUp Bielany w Warszawie. Warsztaty miał poprowadzić Karol Okrasa – szef kuchni. No i jak odmówić takiemu zaproszeniu? Momentalnie znalazłam sobie pociągi w obie strony. W końcu to moje drugie spotkanie z p. Karolem w przeciągu jednego tygodnia 🙂 <farciara> Nie mogłam się doczekać kiedy tam dojadę.
Nareszcie nadeszła sobota, czyli mój wyjazd do Warszawy. Tak abstrachując to właśnie sobie uświadomiłam, że nie byłam (nigdy!) przez 23 lata w Warszawie, a w przeciągu ostatnich 2 miesięcy to już mój 4 wyjazd, a już wiem , że zapowiadają się kolejne! Pomijając fakt, że troszkę miałam problem z trafieniem na miejsce warsztatów, lecz jak już tam dotarłam czekała na mnie gorąca kawa, rogal świętomarciński i mnóstwo blogerów.
Warsztaty zaczęły się od pokazu kulinarnego p. Okrasy (polędwica wołowa wraz z tą salsą była meeeeeega), następnie podzielono nas na grupy i przygotowywaliśmy różne przepisy z nowej książki p. Okrasy pt:” Kuchnia Polska”. Mój zespół przygotywał grzybową zupę z podgrzybków na zakwasie z pieczonym dorszem. Mniej więcej po dwóch godzinach wspólnego gotowania, każdy zespół przynosił przygotowane przez siebie dania i wspólnie próbowaliśmy tych pyszności 🙂 Jak dla mnie najlepszy był tatar z jelenia, tatar z łososia na grzankach, polędwica wołowa opiekana siankiem oraz nasza zupa… Ogólnie to chyba nie było potrawy, która by mi nie smakowała <3
Komentarze