Lato coraz bliżej, chociaż jak na razie pogoda nas nie rozpieszcza, a Wielkanoc raczej nie zapowiada się na słoneczną i ciepłą. Na poprawę humoru mam dla Was niesamowicie prosty sorbet truskawkowo-bananowy, który składa się w stu procentach z owoców! Z takimi lodowymi deserami nie musimy się bać o zjadanie pustych kalorii, w celu orzeźwienia czy schłodzenia organizmu w upalne dni.
Do przygotowania sorbetu użyłam wyciskarki do soków Kuvings, która posiada dodatkowe sito do sorbetów i koktajli.
Przepis na: Sorbet truskawkowo-bananowy
Składniki:
- 500 g truskawek mrożonych
- 2 banany mrożone
Zobacz również:
Sorbet truskawkowo-bananowy - przepis krok po kroku
Wykonanie:
Do przygotowania sorbetu użyłam wyciskarki do soków Kuvings, która posiada dodatkowe sito do sorbetów i koktajli. Można je również przygotować w taki sposób, że świeże owoce blendujecie na mus, mrozicie w zamrażalniku.
Na hasło PYCHA każdy czytelnik ma 140 zł zniżki na wybrany model wyciskarki.
(Hasło jest dostępne w sklepie zdroweimarkowe.pl, należy kliknąć poniżej na ten baner)
Komentarze