Sorbet truskawkowo-bananowy

5/5 (2 ocen)

Ilość porcji

2-4

Poziom trudności

Łatwy

Sorbet truskawkowo-bananowy

Lato coraz bliżej, chociaż jak na razie pogoda nas nie rozpieszcza, a Wielkanoc raczej nie zapowiada się na słoneczną i ciepłą. Na poprawę humoru mam dla Was niesamowicie prosty sorbet truskawkowo-bananowy, który składa się w stu procentach z owoców! Z takimi lodowymi deserami nie musimy się bać o zjadanie pustych kalorii, w celu orzeźwienia czy schłodzenia organizmu w upalne dni.

Do przygotowania sorbetu użyłam wyciskarki do soków Kuvings, która posiada dodatkowe sito do sorbetów i koktajli.

Przepis na: Sorbet truskawkowo-bananowy

Składniki:

  • 500 g truskawek mrożonych
  • 2 banany mrożone
Wyślij emailem

Sorbet truskawkowo-bananowy - przepis krok po kroku


Wykonanie:

Do przygotowania sorbetu użyłam wyciskarki do soków Kuvings, która posiada dodatkowe sito do sorbetów i koktajli. Można je również przygotować w taki sposób, że świeże owoce blendujecie na mus, mrozicie w zamrażalniku.


Sorbet truskawkowo-bananowy

Sorbet truskawkowo-bananowy

Na hasło PYCHA każdy czytelnik ma 140 zł zniżki na wybrany model wyciskarki.

(Hasło jest dostępne w sklepie zdroweimarkowe.pl, należy kliknąć poniżej na ten baner)

Zwrot 300x250

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 2

Oceń ten post jako pierwsza!

Komentarze

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments