Zapiekana bruschetta z pesto, oliwkami i fetą

4.5/5 (28 ocen)

Ilość porcji

8-12

Poziom trudności

Łatwy

Czas przygotowania

5 min + 10 min pieczenia

bruschetta z pesto

Opis przepisu

Szybki i niezawodny przepis na przekąskę imprezową? Zapiekana bruschetta z pesto z bazylii, czarnymi oliwkami, suszonymi pomidorami i fetą.

Przepis na: Zapiekana bruschetta z pesto, oliwkami i fetą

Składniki:

  • 1 długa bagietka
  • pesto z bazylii
  • kilka suszonych pomidorów
  • ser feta
  • kilka oliwek czarnych Stovit
Wyślij emailem

Zapiekana bruschetta z pesto, oliwkami i fetą - przepis krok po kroku


Wykonanie:

Piekarnik nastawiamy na 180 stopni C. Bagietkę kroimy w poprzek w równe kromeczki. Każdą kromeczkę smarujemy z 1/2 łyżeczki pesto. Nakładamy odrobinę fety, pomidorka suszonego oraz pokrojone oliwki. Wkładamy do piekarnika na 7-10 minut. Podajemy ciepłe. Smacznego!


bruschetta z pesto

Zapiekana bruschetta z pesto, oliwkami i fetą

bruschetta z pesto, oliwkami i fetą

Średnia ocena 4.5 / 5. Ilość głosów: 28

Oceń ten post jako pierwsza!

Komentarze

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments