vitamoc blendery
vitamoc blendery
Babeczki i muffinySłodkości

Wegańskie muffinki bananowe

Wegańskie muffinki bananowe- przepis jest całkowicie zweganizowany . Wychodzą mięciutkie, delikatne, o bananowym posmaku. Możesz do nich dodać świeże owoce, orzechy, dżemy… Co tylko chcesz 🙂 Piekąc je obawiałam się czy w ogóle uda mi się upiec muffinki bez użycia jajek, jednak udało się!

Przepis na: Wegańskie muffinki bananowe

 Przygotowanie: 10 min  Pieczenie: 22 min  Łącznie: 32 min

 Liczba porcji: 12

Składniki:

  • 2 średniej wielkości banany
  • 2 szklanki mąki
  • 1,5 szklanki mleka roślinnego
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki cukru waniliowego
  • szczypta ziarenek z laski wanilii
  • 1/2 łyżeczki cynamonu

Wegańskie muffinki
Krok 1 

Banany rozgniatamy widelcem lub blenderem na mus.


Wegańskie muffinki
Krok 2 

Wsypujemy resztę składników.


Wegańskie muffinki
Krok 3

Miksujemy blenderem do uzyskania jednolitej konsystencji.


Wegańskie muffinki
Krok 4

Nakładamy do silikonowych foremek na muffinki. Piec 22 minuty w temp. 190 stopni. Wierzch opcjonalnie można posypać cukrem pudrem. Smacznego!


Wegańskie muffinki

Wegańskie muffinki

Wegańskie muffinki

Print Friendly, PDF & Email
Tagi
Close