ciasta parzone

  • Kremówka z masą kajmakową

    Kremówka z masą kajmakową

    Wczoraj mnie naszła wielka ochota na kremówkę. Ostatnio kupiłam sobie jedną w cukierni, lecz szczerze mówiąc smakowała jak zmiksowana margaryna, więc stwierdziłam, że przygotuję sobie ją tym razem sama. Tak też uczyniłam 🙂 Masa budyniowa jest mocno waniliowa, jej kolor głównie zależy od intensywności koloru żółtek. Ja…

    Czytaj dalej »
  • Ptysie z kremem

    Ptysie z kremem jagodowym

    Ptysie z kremem jagodowym! Wykonałam je chwilę temu lecz w nadmiarze ostatnich zajęć troszkę zaniedbałam blog oraz dodawania nowych przepisów- to się musi koniecznie zmienić! 🙂 Ciasto parzone jak we wszystkich tradycyjnych ptysiach lub eklerkach, więc krem jagodowy również musi być bardzo delikatny, tak aby moje pyszne ptysie nie straciły…

    Czytaj dalej »