Serowe zawijane parówki jest to świetny pomysł na przekąskę imprezową. Dosyć, że wyglądają super, to też świetnie smakują. Przygotowanie ich oraz upieczenie zajmuje max 25 minut. Najlepiej je podawać ciepłe, wyjęte prosto z piekarnika oraz z domowym sosem czosnkowym. Składników jest naprawdę mało, więc jest to też fajny patent na awaryjną przekąskę gdy mają do Ciebie wpaść niespodziewani goście. Jak dla mnie rewelka!
Przepis na: Serowe zawijane parówki – świetne na imprezę!
Składniki:
- 1 ciasto francuskie
- 6 parówek z szynki (93% mięsa z szynki) Henry Kania
- 5 dag startej mozzarelli
- szczypta ziół prowansalskich
- 1 roztrzepane jajko
- 3 ząbki czosnku
- 3 łyżki majonezu
- szczypta soli i pieprzu
Zobacz również:
Serowe zawijane parówki – świetne na imprezę! - przepis krok po kroku
Krok 1
Aby ułatwić nacinanie parówek, wokół każdej układamy dwie rurki do soku, patyczki do szaszłyków czy wykałaczki. Nie nacinamy parówek do końca!
Krok 3
Smacznego!
Komentarze
Nie przepadam za parówkami, lecz te super pasowały do tej przekaski 😛 pozdro!