Sałatki

Sałatka z zupek chińskich, kurczaka i papryki

Sałatka z zupek chińskich, kurczaka, kukurydzy, kapusty pekińskiej i papryki to świetna przekąska imprezowa! Jej wykonanie jest niesamowicie proste i szybkie.

Do przygotowania tej sałatki użyłam makaronu z zupek chińskich, który pasuje do niej idealnie. Oczywiście, jeżeli za nim nie przepadasz to dodaj jakikolwiek inny drobny makaron.

Przepis na: Sałatka z zupek chińskich, kurczaka i papryki

Czas przygotowania Łącznie: 15 min

Składniki:

  • 400 g filetu z piersi kurczaka
  • szczypta przyprawy do kurczaka
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka żółta
  • 1/2 kapusty pekińskiej
  • 50 g zielonych oliwek Fragata firmy Stovit
  • 1 puszka kukurydzy konserwowej
  • kilka ogórków konserwowych
  • 3-4 łyżki majonezu
  • szczypta soli, pieprzu
  • makaron z dwóch zupek chińskich (dowolny smak)

Wykonanie:

Kurczaka kroimy bardzo drobno, podsmażamy na patelni wraz ze szczyptą przyprawy oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Odstawiamy do przestygnięcia.

Obie papryki, kapustę pekińską, oliwki oraz ogórki kroimy bardzo drobno. Makaron z zupek chińskich zalewamy wrzątkiem, po chwili odcedzamy i również kroimy drobno.

Na dno większej miski nakładamy pokrojone warzywa, kurczaka, kukurydzę i makaron. Całość mieszamy wraz z majonezem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.


Print Friendly, PDF & Email
Tagi

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Close