Przekąski

Roladki z tortilli z szynką i serem

Roladki z tortilli z szynką i serem są fajnym pomysłem na sylwestrową przekąskę. Ich wykonanie zajmuje 10 minut, a następnie chłodzimy je w lodówce przez kilka godzin, aby się ładnie kroiły.

Przepis na: Roladki z tortilli z szynką i serem

 Łącznie: 10 min + chłodzenie

Składniki:

  • opakowanie tortilli (4 placki)
  • 10 dag szynki np. konserwowej
  • 5 dag żółtego sera w plasterkach
  • 1 serek ziołowy do kanapek (150 g)
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • szczypta oregano, pieprzu

Dodatkowo:

  • małe wykałaczki

Roladki z tortilli z szynką i serem
Krok 1 

Na placku tortilli rozsmarowujemy serek ziołowy, w odstępach nakładamy szynkę, ser, posypujemy koperkiem, pieprzem oraz oregano. Każdą tortillę zwijamy. 


Roladki z tortilli z szynką i serem
Krok 2 

Każdą tortillę zawijamy w folię spożywczą, wkładamy do lodówki na kilka godzin. Po tym czasie kroimy je w cienkie plasterki i nabijamy w wykałaczki. 


Roladki z tortilli z szynką i serem

Roladki z tortilli z szynką i serem

Print Friendly, PDF & Email