Przekąski

Roladki z szynką, oliwkami i szczypiorkiem

Niesamowicie szybka przekąska imprezowa – roladki z szynką, oliwkami i szczypiorkiem! Sprawdzi się na wszelkiej maści domówkach, czy nawet jako zwykła przekąska do wieczornego seansu filmowego.

Przepis na: Roladki z szynką, oliwkami i szczypiorkiem

Czas przygotowania Łącznie: 5 min

Składniki:

  • 2 tortille pszenne
  • kilka plasterków szynki
  • 20 g czarnych oliwek Fragata firmy Stovit
  • 150 g sera puszystego np. Almette (u mnie z czosnkiem i szczypiorkiem)
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku

Wykonanie:

Oba placki tortilli smarujemy puszystym serkiem. Następnie nakładamy szynkę, pokrojone drobno oliwki oraz szczypiorek. Rolujemy jak naleśnika i zawijamy w folię spożywczą. Wkładamy na minimum 60 minut do lodówki. Po tym czasie ściągamy folię i kroimy w równe plasterki.


Print Friendly, PDF & Email
Close