vitamoc blendery
vitamoc blendery
RecenzjeWarsztaty i recenzje

Relacja z otwarcia Instytutu Kulinarnego w Piasecznie

11 września miałam okazję uczestniczyć w oficjalnym otwarciu Instytutu Kulinarnegi Transgourmet (to druga w Polsce tego typu placówka). Gdy dostałam zaproszenie od organizatora tego eventu to byłam bardzo ciekawa jak to będzie wszystko wyglądać. Byłam dwa razy w Akademii Kulinarnej w Ożarowie Mazowieckim (pierwsza placówka) i muszę przyznać, że ona naprawdę robi fajne wrażenie. Miejsce na warsztaty kulinarne, wręcz idealne!

Nowy Instytut Kulinarny Transgourmet znajduje się w budynku hali Selgros Cash&Carry w Piasecznie pod Warszawą i warto dodać, iż stanowi świetną inicjatywę przeznaczoną dla Klientów z branży gastronomicznej.

Podczas otwarcia Instytutu odbyła się przy okazji oficjalna premiera TREND BOOK’a 2019, w którym eksperci branży gastronomicznej oraz szefowie kuchni z Polski i z zagranicznych oddziałów Transgourmet podzielili się wiedzą na temat nadchodzących trendów kulinarnych, cukierniczych, sommelierskich, restauracyjnych i  hotelarskich.

„Powołujemy Instytut Kulinarny w oparciu o 20 lat doświadczenia naszej pracy w branży oraz ze względu na duże zapotrzebowanie naszych klientów na szkolenia kulinarne. Wiemy, że dynamicznie rozwijający się rynek HoReCa w Polsce to przede wszystkim ludzie, którzy go tworzą – kucharze, restauratorzy czy osoby prowadzące firmy cateringowe. Dzięki Instytutowi Kulinarnemu chcemy dać im możliwość doskonalenia swoich umiejętności, a także wymiany doświadczeń z innymi kucharzami, również z tymi spoza kraju. W Instytucie będziemy szkolić nie tylko naszych klientów, ale również pracowników firmy” – podsumował Cezary Furmanowicz, Dyrektor marketingu Selgros Cash&Carry i Transgourmet.

Całość tego eventu poprowadziła dziennikarka Pani Beata Tadla, którą większość z nas dobrze kojarzy z telewizji. Gdy nastąpiło oficjalne przecięcie biało-czerwonej wstążki można było wejść do Studia Kulinarnego, gdzie czekały na nas pokazy kulinarne, a także degustacja wielu wykwintnych dań przygotowanych przez najznakomitszych Szefów Kuchni.

Goście zajęli swoje miejsca, a w tym czasie rozpoczął się pokaz kulinarny i degustacja własnoręcznie przygotowanej potrawy (sandacza) przez gościa specjalnego – Marca Galaias (Szefa Działu Kulinaria Transgourmet Francja). Po pokazie nastąpiła oczywiście degustacja i muszę przyznać, że tak dobrze przygotowanego sandacza jeszcze nie jadłam.

Inne dania, które mieliśmy okazję degustować:

Po zakończeniu eventu czekały na gości kolorowe drinki.

Print Friendly, PDF & Email
Close