Pasty kanapkowe

  • Twarożek z rzodkiewką

    Twarożek z rzodkiewką

    Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem to niezwykle smaczna pasta kanapkowa. Idealna na śniadanie czy kolację! Jej wykonanie zajmuje około dwóch minut. Wystarczy pokroić rzodkiewki i szczypiorek. Następnie wymieszać z twarogiem i przyprawami – gotowe! Nie ma nic prostszego. Twarożek ze szczypiorkiem Domowy twarożek ze szczypiorkiem w połączeniu ze świeżym pieczywem to coś wspaniałego. U mnie…

    Czytaj dalej »
  • Pasty na kanapki

    Pasty na kanapki – kilka szybkich przepisów!

    W tym wpisie zebrałam dla Was moje ulubione domowe pasty na kanapki, które z pewnością Wam posmakują! Po co kupować w sklepie hummus czy guacamole? Przecież można je bez problemu zrobić we własnym domu. Pasta kanapkowa Osobiście jestem wielką fanką pasty jajecznej z dodatkiem żółtego sera i szczypiorku… No mogłabym ją…

    Czytaj dalej »
  • pasta jajeczna

    Pasta jajeczna

    Pasta jajeczna ze szczypiorkiem i żółtym serem jest naprawdę przepyszna. W prostocie tkwi siła! Często przygotowuję ją sobie wieczorem, a rano wystarczy tylko ją podać wraz z pieczywem i śniadanko gotowe! Pasta jajeczna ze szczypiorkiem Polecam się skusić dodatkowo na upieczenie domowego pieczywa… Wtedy ta pyszna pasta kanapkowa smakuje…

    Czytaj dalej »
  • pasztet

    Pasztet

    Domowy pasztet mogłabym jeść codziennie! Jest naprawdę przepyszny i muszę przyznać, że jest hitem każdej imprezy. Stary przepis na pasztet Taki własnoręcznie zrobiony pasztet z wysokiej jakości składników nie ma nic wspólnego z tym ze sklepu. Po pierwsze wiesz co jesz (przede wszystkim z czego on jest), a po drugie taki domowy…

    Czytaj dalej »
  • Hummus z suszonymi pomidorami

    Hummus z suszonymi pomidorami

    Hummus z suszonymi pomidorami to ekspresowa pasta kanapkowa. Smakuje fantastycznie i naprawdę szybko znika z miseczki! W naszym domu to jedyny hummus, który lubią totalnie wszyscy. Ciężko odmówić tej paście kanapkowej, szczególnie jak się ją zaserwuje z domowym, ciepłym pieczywem. Podałam je ostatnio z widocznymi na zdjęciu bułkami pszennymi. Humus przepis…

    Czytaj dalej »
  • Tapenada

    Tapenada z czarnych oliwek

    Tapenada jest to pasta z czarnych oliwek, której głównym składnikiem są wydrylowane oliwki – czarne lub zielone. Opcjonalnie możemy dodać także czosnek, świeżą bazylię, filety anchois i kapary. Przepis na tapenadę Domowa tapenada świetnie się sprawdza w połączeniu z bagietką np. podpieczoną w piekarniku i jako dodatek np. do sałatki. Jest to jedna…

    Czytaj dalej »
  • Kanapeczki imprezowe

    Kanapeczki imprezowe

    Kanapeczki imprezowe to niezwykle szybkie do zrobienia przekąski. Powiedziałabym nawet, że takie awaryjne jak goście z zaskoczenia zadzwonią domofonem do Twoich drzwi. Przekąski imprezowe Na moim blogu znajdziesz naprawdę sporo inspiracji na przekąski imprezowe. Koniecznie odwiedź ten wpis – PRZEKĄSKI NA IMPREZĘ (znajdziesz tam kilkadziesiąt pomysłów). Znajdują tam się…

    Czytaj dalej »
  • Masło czosnkowe

    Masło czosnkowe

    Masło czosnkowe robię dość często, a w szczególności gdy upiekę domowe pieczywko. Taka ciepła kromka chleba czy bułka posmarowana masłem czosnkowym to coś genialnego! Ciężko się wtedy oderwać i nie wziąć dokładki. Jak zrobić domowe masło czosnkowe? To bardzo proste! Do jego przygotowania potrzebne jest miękkie masło (najlepiej je…

    Czytaj dalej »
  • pasta jajeczna z awokado

    Pasta jajeczna z awokado

    Pyszna, domowa pasta z ugotowanych na twardo jajek jest jedną z najszybszych i tańszych do zrobienia past na kanapki jakie tylko mogą być. Uwielbiam tą klasyczną pastę jajeczną, jednak tym razem postanowiłam ją nieco urozmaicić i muszę przyznać, że tak smacznego efektu końcowego się nawet nie spodziewałam. Pasta jajeczna z awokado powstała…

    Czytaj dalej »
  • Guacamole

    Guacamole

    Pewnie nie wszyscy wiedzą, że guacamole to po prostu meksykańska pasta z awokado wraz z sokiem z limonki i przeciśniętym przez praskę lub startym czosnkiem. Meksykanie najczęściej ją podają z chipsami z kukurydzianej tortilli. Ja najczęściej serwuje ją z nachosami lub pogrzaną w piekarniku bagietką. Guacamole można także potraktować jako smarowidło na kanapki i podać…

    Czytaj dalej »
Back to top button