Przepisy na ciasta i coś słodkiego

  • Puchate pączki z marmoladą różaną

    Puchate pączki z marmoladą różaną

    Wiecie, że pączki w tłusty czwartek nie tuczą? 🙂 Możecie więc ich zjeść przynajmniej ze trzy! Ja bym sobie wprost nie wybaczyła gdybym sama nie przygotowała tych pyszności więc zbieram już powolutku dla Was przepisy, abyście i Wy upichcili jak najwięcej łakoci dla swoich bliskich <3 Mam dla Was przepis na pyszne,…

    Czytaj dalej »
  • Pączki z czekoladą i orzeszkami

    W tym roku tłusty czwartek jest dużo później niż w tamtym roku. Jednak myślę, że będzie równie pyszny i udany jak co roku 🙂 Mam dla Was propozycję nie do odrzucenia – pączki polane czekoladą oraz posypane orzeszkami! Z przepisu wychodzi 12 średniej wielkości pączków, niestety bez jasnej obręczy…

    Czytaj dalej »
  • Zawijane drożdżówki z dżemem

    Zawijane drożdżówki z dżemem

    Zawijane drożdżówki z dżemem – idealne na wynos do pracy, szkoły. Wystarczy je wykonać wieczorem dzień wcześniej, a na drugi dzień cała rodzinka może się zajadać mięciutkimi drożdżówkami. Jeżeli nie lubicie pączków lub nie potraficie ich przygotować to polecam te pyszne drożdżówki, które niczym nie odstają od tradycyjnych pączków. Są…

    Czytaj dalej »
  • Budyniowe racuszki

    Budyniowe racuszki

    Pomysł na szybkie i pyszne śniadanko? Budyniowe racuszki! Są niesamowicie proste do wykonania oraz bardzo sycące. Możesz je udekorować czym tylko chcesz. Mogą być to świeże owoce, syrop klonowy, dżemy, nutella itp. Ciasto nie może być rzadkie jak na naleśniki, wręcz przeciwnie. Powinno wyjść dość gęste, ja nakładałam…

    Czytaj dalej »
  • Drożdżowe serca z marmoladą

    Drożdżowe serca z marmoladą

    Szukasz sprawdzonego, kreatywnego przepisu na walentynki? Gorąco polecam drożdżowe serca z marmoladą! <3 Są pyszne, puchate, mięciutkie, nadziane marmoladą wieloowocową. (Moją inspiracją były serca stąd.) No to po prostu pycha! Moim zdaniem takie własnoręcznie zrobione drożdżowe serca spodobają się Waszemu towarzyszowi i będą idealnym prezentem…

    Czytaj dalej »
  • Szarlotka z bezą

    Szarlotka z bezą

    Szarlotka z bezą – jak dla mnie klasyk wśród ciast, które mogłabym piec i jeść cały rok. Uwielbiam takie słodko-kwaśne połączenia ciast. Odkąd tylko pamiętam, jak się pytałam w domu co upiec, to mój tata życzył sobie szarlotkę więc przez te wszystkie lata można powiedzieć, że doszłam do perfekcji. Bardzo…

    Czytaj dalej »
  • Suflet czekoladowy z wafelkami

    Suflet czekoladowy z wafelkami Lusette

    Przepis na deser idealny na Walentynki lub romantyczną kolację? Suflet czekoladowy z wafelkami Lusette o smaku czekoladowym! <3 Ostatnio przygotowałam dla Was równie pyszny deser Lusette z solonym karmelem (jeżeli nie próbowaliście to gorąco go polecam). Jest to klasyczny suflet czekoladowy (można powiedzieć, że fondant) z płynnym środkiem lecz dodałam do masy pokrojone…

    Czytaj dalej »
  • Deser Lusette z solonym karmelem

    Deser Lusette z solonym karmelem

    Gdy zobaczyłam rano konkurs na Durszlaku “Odkryj swoją słodką przyjemność z wafelkami Lusette!” wiedziałam, że jeszcze dziś wezmę w niej udział! Uwielbiam rywalizację, dreszczyk emocji z nią związaną oraz kreatywne podejście do zadania konkursowego. W drodze do sklepu powstał pomysł na deserki z masą mascarpone wymieszaną z wafelkami nugatowymi, bananami, biszkoptami oraz solonym kaaaarmelem!…

    Czytaj dalej »
  • czekoladowe ravioli

    Czekoladowe ravioli z białym serem

    Walentynki już tuż tuż… Szukacie oryginalnego przepisu, aby Wasz ukochany był zachwycony deserem? Jak to się mówi – przez żołądek do serca! <3 Przygotowałam dla Was przepyszne czekoladowe ravioli z białym serem w środku. Ravioli głównie podaje się na słono, w kształcie mini kwadracików lecz postanowiłam zrobić coś…

    Czytaj dalej »
  • Drożdżowy zawijaniec

    Drożdżowy zawijaniec z dżemem

    Drożdżowy zawijaniec z dżemem truskawkowym oraz waniliową kruszonką! 🙂 To receptura na idealnie zaczęty weekend! Nie wyobrażam sobie lepszego ciasta drożdżowego do sobotniej/niedzielnej kawusi. Jest bardzo proste do wykonania, nawet odważyłabym się powiedzieć, że ciężko je zepsuć! Jeżeli dobrze wykonamy rozczyn (będzie rosnąć) to już dalej wszystko powinno pójść…

    Czytaj dalej »
Back to top button