Przepisy na ciasta i coś słodkiego

  • sernik z mlekiem w proszku

    Sernik z mlekiem w proszku

    Na moim blogu znajdziecie sporo sprawdzonych przepisów na serniki. Najbardziej kocham piec sernik z białą czekoladą (zauważyłam, że on też lubi być przeze mnie pieczony, bo za każdym razem wychodzi perfekcyjnie!) oraz sernika z brzoskwiniami i bezą. Sernik z mlekiem w proszku to moja najnowsza propozycja na pyszny wypiek, który z pewnością Wam przypadnie do gustu.…

    Czytaj dalej »
  • ciasteczka z kawałkami czekolady

    Ciasteczka z kawałkami czekolady (dwukolorowe)

    Jeśli nie mam czasu na przygotowanie trudnych, czasochłonnych ciast to piekę ekspresowe ciastka. Wystarczy tylko kilka minut żeby zrobić moje dwukolorowe ciasteczka z kawałkami czekolady! Wychodzą one kruchutkie, rozpływają się w ustach i naprawdę ciężko poprzestać na jednym i nie wziąć dokładki. Ciasteczka budyniowe To mój sprawdzony przepis na ciasteczka budyniowe, które nieco podrasowałam stawiając na oryginalny…

    Czytaj dalej »
  • kruche ciasteczka

    Ciasteczka maślane budyniowe

    Nie masz pomysłu na szybkie ciastka do kawusi? W takim razie koniecznie wypróbuj moje ciasteczka maślane budyniowe, które rozpływają się w ustach. Znikają w oka mgnieniu! Ciasteczka maślane pięknie pachną wanilią (to dzięki dodaniu do ciasta sypkiego budyniu waniliowego). Moi domownicy je uwielbiają! Co więcej jak je ostatnio zaserwowałam…

    Czytaj dalej »
  • szarlotka z budyniem

    Szarlotka z budyniem

    Jak ja uwielbiam ciasta z jabłkami! Szarlotka z budyniem waniliowym to ostatnio jeden z moich ulubionych wypieków. Kruche, maślane ciasto, warstwa soczystych jabłek i pyszny budyń waniliowy to połączenie doskonałe. Do tej pory lubiłam jeść gorące ciasta z jabłkami, jednak szarlotka z budyniem najlepiej się kroi po kilku godzinach po upieczeniu gdy budyń całkiem…

    Czytaj dalej »
  • ciasto z dyni

    Ciasto z dyni

    Jak ja uwielbiam sezonowe ciasta! Gdy tylko robi się jesień, wtedy przygotowuję ciasto z dyni. Piekłam je już na kilka różnych sposobów, jednak tym razem moje ciasto dyniowe udekorowałam lekkim kremem cynamonowym i orzechami (włoskimi i nerkowca). To był strzał w dziesiątkę! Placek z dyni Mój placek z dyni pięknie się kroi,…

    Czytaj dalej »
  • kruche ciastka

    Kruche ciastka z czekoladą (pieguski)

    Kruche ciastka z czekoladą są naprawdę idealne! Te maślane ciasteczka rozpływają się w ustach i ciężko się od nich oderwać. Są bardzo kruche, delikatne w smaku, a co więcej ekspresowe do przygotowania. Wystarczy 15 minut, aby zrobić ciasto i je upiec. To takie proste! Kruche ciastka z czekoladą przypominają w smaku tradycyjne…

    Czytaj dalej »
  • rurki z kremem budyniowym

    Rurki z kremem budyniowym

    Kruche rurki z kremem budyniowym obsypane cukrem trzcinowym są po prostu genialne w smaku! Robię je bardzo często, bo cieszą się u mnie dużą popularnością. Rurki z kremem są proste do zrobienia, tylko koniecznie trzeba się zaopatrzyć w specjalne foremki rurki, w które zawija się każdy kawałek ciasta. Przepis…

    Czytaj dalej »
  • brownie

    Brownie z truskawkami

    Jakie jest najbardziej czekoladowe ciasto na świecie? Bez wątpienia odpowiedziałabym, że brownie! Uwielbiam je piec i jeść. Domowe brownie nieco w smaku przypomina murzynka, jednak jest dość zbite przez co wygląda zakalcowato. Brownie z truskawkami jest naprawdę obłędne. Pokrojone ciasto ekspresowo znika z talerzy, a co więcej jest banalnie proste…

    Czytaj dalej »
  • muffinki marchewkowe

    Muffinki marchewkowe

    Twoje dziecko nie chce jeść kompletnie warzyw, a owoców w bardzo małych ilościach? Męczysz się jak przemycić chociaż troszkę witaminek do różnych potraw, wypieków aby Twoja pociecha nie marudziła, że tego się nie da zjeść? Znalazłam sposób na rozwiązanie Twoich problemów! Muffinki marchewkowe z kremem śmietankowo-cynamonowym, w których marchew jest praktycznie nie wyczuwalna. Można…

    Czytaj dalej »
  • Sernik z kajmakiem

    Sernik z kajmakiem

    Sernik z kajmakiem to zdecydowanie jeden z najlepszych serników jakie tylko mogą być. Wychodzi puszysty wysoki i leciutki jak chmurka. Po upieczeniu studzimy sernik przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika, a gdy będzie całkiem zimny to dekorujemy go masą kajmakową (ja użyłam gotowej z puszki) oraz orzeszkami ziemnymi (ja użyłam niesolonych). Sernik krówkowy…

    Czytaj dalej »
Back to top button