Warzywa na ciepło

  • Faszerowana cukinia

    Faszerowana cukinia

    Przed Wami moja najnowsza propozycja obiadowa – faszerowana cukinia. Chciałabym Was zachęcić do jej przygotowania póki jest jeszcze na nią sezon. Zapiekana faszerowana cukinia to pomysł na ciekawy, kolorowy i aromatyczny obiad dla całej rodziny. Jest bardzo prosta i szybka do przygotowania. Taki szybki obiad jest często wybawieniem…

    Czytaj dalej »
  • Frytki z batatów

    Frytki z batatów

    Frytki z batatów to niesamowicie pyszny dodatek do obiadu, który pasuje do każdego rodzaju mięsa. Piekłam je już tyle razy, że aż sama się zdziwiłam, że nie dodałam ich wcześniej na bloga. Najczęściej je przygotowuję do nuggetsów, pieczonych udek czy po prostu zwykłego duszonego kurczaka z warzywami. Sprawdzają się świetnie jako dodatek do obiadu,…

    Czytaj dalej »
  • Zapiekana cukinia z wieprzowiną i mozzarellą

    Zapiekana cukinia z wieprzowiną i mozzarellą

    Przychodzę dzisiaj do Was z pyszną propozycją obiadową. Zapiekana cukinia z wieprzowiną i mozzarellą to pomysł na ciekawy, kolorowy i aromatyczny obiad dla całej rodziny. Jest prosta i szybka do przygotowania. Uwiniesz się w niecałe 30 minut i potem możesz na spokojnie zasiąść do stołu. Uwielbiam taki szybki obiad, ponieważ nie zawsze ma się…

    Czytaj dalej »
  • paluszki ziemniaczane z serem

    Paluszki ziemniaczane z serem i koperkiem

    Paluszki ziemniaczane z serem i koperkiem to świetny pomysł na jarski obiad. Jest to też fajny zamiennik zwykłych, ugotowanych ziemniaków np. do kotleta czy dowolnego mięsa. Są naprawdę bardzo proste i szybkie do przygotowania. Najdłużej schodzi kiedy czekasz aż się ziemniaki ugotują. Jeżeli jednak zostanie Ci ich więcej np. z wczorajszego obiadu…

    Czytaj dalej »
  • Ziemniaki pieczone z cebulką

    Ziemniaki pieczone z cebulką

    Ziemniaki pieczone z cebulką, czosnkiem, koperkiem oraz pietruszką to pomysł na świetny dodatek do tradycyjnego obiadu. Nie tylko do kotleta schabowego, z którym smakuje rewelacyjnie, ale również do wszelakich rodzajów mięs. Są po prostu przeepyszne! Koniecznie przygotujcie je w naczyniu żaroodpornym, pod przykryciem, aby były równomiernie przypieczone. Jeżeli tego nie zrobisz mogą wyjść twarde, surowe w środku,…

    Czytaj dalej »
Back to top button