Dodatki do obiadu

  • Kopytka w sosie serowym

    Kopytka w sosie serowym z serem Grana Padano

    Dzisiaj obiad w nieco włoskim wydaniu. Przygotowałam kopytka a`la gnocchi w sosie serowym na bazie śmietanki kremówki i sera Grana Padano. Gnocchi powinno być nieco mniejsze niż nasze tradycyjne kopytko, takie na jeden kęs. Każde pojedyncze gnocchi ma wygniatane widelcem rowki, dzięki którym lepiej trzyma się…

    Czytaj dalej »
  • Ziemniaki pieczone z cebulką

    Ziemniaki pieczone z cebulką

    Ziemniaki pieczone z cebulką, czosnkiem, koperkiem oraz pietruszką to pomysł na świetny dodatek do tradycyjnego obiadu. Nie tylko do kotleta schabowego, z którym smakuje rewelacyjnie, ale również do wszelakich rodzajów mięs. Są po prostu przeepyszne! Koniecznie przygotujcie je w naczyniu żaroodpornym, pod przykryciem, aby były równomiernie przypieczone. Jeżeli tego nie zrobisz mogą wyjść twarde, surowe w środku,…

    Czytaj dalej »
  • Kopytka

    Proste kopytka

    Mam dla Was podstawowy, sprawdzony, bardzo prosty przepis na kopytka, które robi się u mnie w domu od wielu, wielu lat. Uwielbiam je w czystej postaci, czyli np podsmażone na masełku, z cebulką i obsypane koperkiem, lecz równie dobre są jako dodatek do ulubionego gulaszu, sosu, zapiekanego mięsa itp. Jeżeli…

    Czytaj dalej »
  • pieczarki w serowym cieście

    Chrupiące pieczarki w serowym cieście

    Pieczarki w serowym cieście są naprawdę świetne! Smakują rewelacyjnie nie tylko jako dodatek do obiadu, lecz również jako przekąska imprezowa na ciepło. Osobiście uważam, że zimne nie są tak pyszne jak cieplutkie, wyjęte prosto z patelni więc świetnym pomysłem jest przygotowanie ich szybciej, a później na imprezę wystarczy je tylko podgrzać w mikrofali lub piekarniku. Przekąski…

    Czytaj dalej »
  • Domowe kopytka

    Domowe kopytka

    Mam dla Was mój kolejny smak dzieciństwa!!! Najlepsze, domowe kopytka, które nie wiem dlaczego tak dawno nie jadłam, a nawet można powiedzieć, że o nich kompletnie zapomniałam 🙂 Są naprawdę pyszne, proste w przygotowaniu. Z dodatkiem podsmażonej cebulki smakują naprawdę świetnie. Największy problem stanowi tu dodanie odpowiedniej ilości mąki,…

    Czytaj dalej »
  • Paszteciki z pieczarkami i mięsem mielonym

    W ten szary, zimny dzień marzyło mi się zjedzenie czegoś całkiem innego niż zawsze. Od jakiegoś czasu chodził już za mną domowy, tradycyjny, czerwony barszczyk, ale nie solo lecz z pasztecikami. Nigdy wcześniej nie robiłam ani barszczu, ani pasztecików, ale wyszłam z założenia, że przecież nie może to być trudne. Stwierdziłam, że super by było…

    Czytaj dalej »
Back to top button