Pomysł na szybkie, sycące oraz niesamowicie pyszne śniadanko- zapiekana owsianka z czekoladą karmelową Wedla w 20 minut! 🙂 Odkąd przekonałam się do owsianek to lubię z nimi poeksperymentować, aby za każdym razem była troszkę inna. Nie mogłabym jeść codziennie tego samego więc staram sobie tak wszystko urozmaicać na ile tylko mogę sobie pozwolić. Przepis jest banalnie prosty i szybki, a efekt końcowy (smakowy) wychodzi super.
Przepis na: Zapiekana owsianka z czekoladą karmelową
Przygotowanie: 10 min
Pieczenie: 10 min
Łącznie: 20 min
Liczba porcji: 2
Składniki:
Ciasto:
- 250 ml mleka
- 80 g płatków owsianych błyskawicznych
- 7 kostek czekolady karmelowej
- 1/2 banana
Do gotującego się mleka wrzucamy płatki owsiane, gotujemy około 3 minut, mieszamy za pomocą łyżki. Ściągamy z ognia, odstawiamy na 5 minut aby płatki napęczniały, wrzucamy 6 kostek czekolady.
Banana zgniatamy widelcem, dodajemy do owsianki, mieszamy.
Do dwóch kokilek nakładamy naszą owsiankę, a na jej środek układamy jeszcze jedną kostkę czekolady. Piec 10 minut w temp. 180 stopni. Smacznego!