Wegańskie muffinki bananowe

4.4/5 (255 ocen)

Ilość porcji

12

Poziom trudności

Łatwy

Czas przygotowania

10 min + pieczenie

Wegańskie muffinki

Opis przepisu

Wegańskie muffinki bananowe- przepis jest całkowicie zweganizowany . Wychodzą mięciutkie, delikatne, o bananowym posmaku. Możesz do nich dodać świeże owoce, orzechy, dżemy… Co tylko chcesz 🙂 Piekąc je obawiałam się czy w ogóle uda mi się upiec muffinki bez użycia jajek, jednak udało się!

Przepis na: Wegańskie muffinki bananowe

Składniki:

  • 2 średniej wielkości banany
  • 2 szklanki mąki
  • 1,5 szklanki mleka roślinnego
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki cukru waniliowego
  • szczypta ziarenek z laski wanilii
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
Wyślij emailem

Wegańskie muffinki bananowe - przepis krok po kroku


Krok 1

Wegańskie muffinki

Banany rozgniatamy widelcem lub blenderem na mus.


Krok 2

Wegańskie muffinki

Wsypujemy resztę składników.


Krok 3

Wegańskie muffinki

Miksujemy blenderem do uzyskania jednolitej konsystencji.


Krok 4

Wegańskie muffinki

Nakładamy do silikonowych foremek na muffinki. Piec 22 minuty w temp. 190 stopni. Wierzch opcjonalnie można posypać cukrem pudrem. Smacznego!


Wegańskie muffinki

Wegańskie muffinki

Wegańskie muffinki

Średnia ocena 4.4 / 5. Ilość głosów: 255

Oceń ten post jako pierwsza!

Komentarze

Subskrybuj
Powiadom o
guest
1 Komentarz
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Magdalena
Magdalena
2 miesięcy temu

W przepisie chyba brakuje oleju, babeczki niestety nieudane. Zakalec.