Gofry chrupiące

4.8/5 (25 ocen)

Ilość porcji

8

Poziom trudności

Łatwy

Czas przygotowania

20 min

Gofry chrupiące

Z czym kojarzą Wam się wakacje? Mi najbardziej z morzem, lodami i… goframi! 🙂 Cały rok potrafię nie jeść gofrów, lecz jak jestem gdzieś na wakacjach to nie potrafię odmówić goferka z bitą śmietaną i owocami. Jeżeli szukacie przepisu na chrupiące, delikatne gofry to ten przepis może Wam się przydać! Aaaa i ważna kwestia mam jedną z najtańszych gofrownic, a i tak gofry wychodzą super! 🙂

Przepis na: Gofry chrupiące

Składniki:

  • 250 g mąki pszennej
  • ¼ szklanki oleju
  • 2 jajka
  • 1 szklanka wody
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Dodatkowo:

  • dżem z malin Stovit
  • bita śmietana
  • polewa czekoladowa
Wyślij emailem

Gofry chrupiące - przepis krok po kroku


Wykonanie: 

W wysokim naczyniu miksuję jajka z cukrem, dodaję resztę składników. Konsystencja ma być jak śmietana. Gdy gofrownica będzie dobrze nagrzana to nakładamy np. chochelką ciasto, dociskamy i czekamy chwilę aż ładnie się zarumienią z obu stron. Upieczone wyjmujemy i nakładamy na nie co tylko mamy w lodówce. U mnie to najczęściej owoce lub dżemy. Smacznego!

[/three_fourth_last]


Gofry chrupiące

Gofry chrupiące

Gofry chrupiące

Średnia ocena 4.8 / 5. Ilość głosów: 25

Oceń ten post jako pierwsza!

Komentarze

Subskrybuj
Powiadom o
guest
6 komentarzy
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Paulina
Paulina
5 miesięcy temu

Pyszne, pierwszy raz wyszły mi chrupiące gofry.
Polecam przepis!!

Monika
Monika
10 miesięcy temu

Nie wiem czemu ale wyszły mi gumowe. W smaku super więc będę próbować raz jeszcze 😁

Katarzyna
Katarzyna
10 miesięcy temu

Gofry bardzo chrupiące, kruche, niemal doskonałe – musialam tylko dodać 1 łyżkę cukru więcej niż w przepisie bo lubię słodkie ciasto ale to jest już kwestia indywidualna. Zdecydowanie mój ulubiony przepis, wchodzi na stałe do mojej kuchni 🙂