Obiady

  • Roladki z kurczaka w sosie serowym + kaszotto z kurkami

    Szukasz sprawdzonych przepisów na kurczaka? Polecam pyszne roladki z kurczaka nadziewane szpinakiem, a do  tego gęsty sos serowy. Mówię Wam – coś pysznego! 🙂 Wisienką na torcie było kaszotto z leśnymi kurkami, które idealne pasowało do moich roladek. Użyłam wysokiej jakości oraz pełnego smaku kaszotta, którego skład to:…

    Czytaj dalej »
  • Pizza BBQ z kurczakiem- idealna!

    Pizza BBQ z kurczakiem chodziła za mną już od jakiegoś czasu. Jednak mamy teraz treningi na siłowni i ogólnie to trzymamy dietę, więc nie możemy sobie pozwolić często na takie pyszności. Skoro dzisiaj cheat-day (oszukany dzień w diecie) to postawiłam na pyszną pizzę na cienkim cieście z dodatkami takimi jak: grillowany kurczak, kukurydza,…

    Czytaj dalej »
  • Gołąbki z grzybowym risotto

    Za gołąbkami z ziemniakami to nie przepadam, ale takie z ryżem mogłabym co chwilkę przygotowywać. Wykonałam je z farszem, na który składa się grzybowe risotto z leśnymi, suszonymi borowikami. Jest to niezwykle aromatyczna mieszanka ryżu Arborio, grzybów, a także suszonych warzyw. Muszę przyznać, że jest to idealne danie dla osób ceniących swój…

    Czytaj dalej »
  • Schab z bryndzą i żurawiną

    Schab z bryndzą jadłam niedawno w Zakopanem. Mój narzeczony zamówił wtedy placka po zbójnicku, ale nawet w połowie się nie umywało do mojego obiadu. Postanowiłam, że przygotuję taki sam obiad w domu i wybrałam się do supermarketu w celu znalezienia bryndzy. Oczywiście znalazłam ją bez problemu, ale nie była taka wyrazista jak ta na Krupówkach, a szkoda……

    Czytaj dalej »
  • Zapiekane ziemniaczki z masłem czosnkowym

    Zapiekane ziemniaczki z masłem czosnkowym to idealny dodatek do mięska. Ostatnio jak byliśmy w Zakopanem to jedliśmy rewelacyjny obiad na Krupówkach, a mianowicie schab z bryndzą oraz żurawiną, a do tego właśnie te zapiekane ziemniaczki z masłem czosnkowym… Uczta dla podniebienia! Ziemniaczki dokładnie myjemy, gotujemy w osolonej wodzie, nacinamy, polewamy masełkiem czosnkowym…

    Czytaj dalej »
  • Śledzie po kaszubsku

    Śledzie po kaszubsku

    Muszę przyznać, że sama nie jestem wielką fanką śledzi. Rzadko je przygotowuję, prędzej zjem je w gościnie u kogoś. Jak do tej pory, najlepsze śledzie jakie jadłam to były – śledzie po kaszubsku! Są bardzo szybkie do przygotowania i będą pięknie wyglądać na świątecznym stole. Wykonanie: Zaczynamy od zalewy. Wszystkie składniki…

    Czytaj dalej »
  • Makaron z kurczakiem w sosie pomidorowo-serowym

    Makaron z kurczakiem w sosie pomidorowo-serowym

    Makaron z kurczakiem w sosie pomidorowo-serowym jest pomysłem na szybki i sycący obiad. Lekko ciągnący się ser Grana Padano, makaron penne oraz kurczak – to nie mogło się nie udać! To danie przygotowałam przy użyciu wolnowaru Crock-Pot z powłoką Dura Ceramic. Wykonanie: Misę wolnowaru wyjmujemy, smażymy na płycie indukcyjnej z małą…

    Czytaj dalej »
  • Zapiekany kurczak faszerowany suszonymi pomidorami

    Zapiekany kurczak faszerowany suszonymi pomidorami

    Kurczak jest moim stałym elementem obiadowego menu. Lubię kombinować z niego ciekawe dania, lecz przede wszystkim szybkie i sycące. Ten przepis powstał w niecałe 30 minut i nam bardzo smakował. Fileta z piersi kurczaka ponacinałam, nafaszerowałam go suszonymi pomidorami, żółtym serem oraz pieczarkami. Następnie kurczak trafił do piekarnika…

    Czytaj dalej »
  • Drobiowe kotleciki z ryżem

    Drobiowe kotleciki z ryżem, papryką

    Obiad w 15 minut? To możliwe! Dzisiaj robiłam porządki w lodówce i stwierdziłam, że mogę przygotować na obiad coś co “wyczyści” moją lodówkę z resztek warzyw, kurczaka oraz ugotowanego ryżu z wczorajszego obiadu. Powstały siekane, drobiowe kotleciki z ryżem, papryką czerwoną, marchewką, kaparami oraz żółtym serem. Jeżeli nie macie ugotowanego ryżu to trzeba…

    Czytaj dalej »
  • Ryba po grecku

    Ryba po grecku – odchudzony przepis

    Czas zacząć szykować przepisy na zbliżające się Święta Bożego Narodzenia. Przygotowałam rybę po grecku, lecz w nieco odchudzonej wersji. Upiekłam ją w naczyniu żaroodpornym i muszę przyznać, że smakuje naprawdę super! Inspirację do przepisu znalazłam tu (klik).  

    Czytaj dalej »