Dania jarskieObiady

Naleśniki z dżemem porzeczkowym

Komu naleśniczka? Często mam takie dni, w których najchętniej zjadłabym na obiad coś jarskiego. Wtedy wyczarowuję wszelkiego rodzaju pierożki, racuchy, kopytka czy naleśniki. Jeżeli lubisz je tak jak ja to koniecznie musisz wykonać je z mojego przepisu. Naleśniki wychodzą delikatne, rozpływające się w ustach. Dodatki jakie do nich dodasz zależą tylko i wyłącznie do Ciebie. Mogą to być świeże owoce, nutella, konfitura, twaróg itp.

Przepis na: Naleśniki z dżemem porzeczkowym

Składniki:

Ciasto:
  • 2 szklanki mąki
  • 1 jajko
  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka wody gazowanej
  • szczypta soli

Dodatkowo:

  • konfitura z czarnych porzeczek Stovit


Wykonanie:

Do wyzszej miski dodajemy wszystkie składniki. Miksujemy dokładnie aby nie było grudek.  Smażymy z obu stron na rozgrzanej patelni, wcześniej nalewamy na nią łyżeczkę oleju. Podajemy z konfiturą.


Naleśniki z dżemem porzeczkowym

Naleśniki z dżemem porzeczkowym

Naleśniki z dżemem porzeczkowym

Print Friendly, PDF & Email
Tagi
Close