Naleśniki i omletyŚniadanieSłodkości

Miodowe pancakesy

Masz teraz kilka dni wolnego? Zrób sobie na śniadanie puchate miodowe pancakesy z ulubioną konfiturką! 🙂 Gorąco je Wam polecam, bo są naprawdę rewelacyjne w smaku. Nie dodawałam do nich cukru, lecz płynny miód od znajomego pszczelarza.

Przepis na: Miodowe pancakesy

 Łącznie: 15 min

 Liczba porcji: 12

Składniki :

  • 250 g mąki
  • 1 szklanka mleka
  • 3-4 łyżki miodu
  • 2 jajka
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • 4 łyżki oleju lub rozpuszczonego masła

Dodatkowo:


Krok 1 

W misce w kilka sekund zmiksować ze sobą wszystkie składniki. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.

Na patelnię wlej odrobinę oleju, nakładaj za pomocą łyżki ciasta w kształcie koła, odwróć na drugą stronę każdego placka za pomocą łopatki. Smaż po 2 minutki z każdej strony. Po ich przygotowaniu można je podawać z konfiturą z wiśni oraz bitą śmietaną. Smacznego!


Miodowe pancakesy

Miodowe pancakesy

Miodowe pancakesy

Miodowe pancakesy

Print Friendly, PDF & Email
Tagi