Babeczki i muffinySłodkości

Jogurtowe muffiny z dżemem truskawkowym

Jogurtowe muffiny z dżemem truskawkowym lekko oprószone cukrem pudrem ja wprost uwielbiam! Są mięciutkie, puchate, mocno owocowe. Z przepisu wychodzi około 12 większych muffinek.

Przepis na: Jogurtowe muffiny z dżemem truskawkowym

Składniki:

  • ½ szklanki cukru
  • 2 jajka
  • ¼ szklanki oleju
  • 3 szklanki mąki
  • 1 szklanka jogurtu naturalnego
  • 16 g cukru waniliowego
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • dżem truskawkowy Stovit

Jogurtowe muffiny z dżemem truskawkowym
Krok 1 

Jajka, cukier waniliowy i cukier miksujemy na wysokich obrotach. Dodajemy jogurt naturalny.

Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, olej, miksujemy na małych obrotach miksera.

Do formy na muffinki włożyć papilotki, do każdej nałożyć ciasto do 1/3 wysokości papilotki. Nakładamy łyżeczkę dżemu oraz znowu łyżkę ciasta. Piec przez 25 minut w temp. 180 stopni do tzw. suchego patyczka.


Jogurtowe muffiny z dżemem truskawkowym

muffiny z dżemem truskawkowym

muffiny z dżemem truskawkowym

Print Friendly, PDF & Email
Tagi

3 Comments

  1. Witam ,nie wiem co robie zle. Prawie wszystkie mufinki sie pootwieraly i dzem wykipial.
    Pieklam w programie gora, dol. Prosze o rade.

  2. Nie wiem co robie zle ale ciasto wyszlo takie klejace, ze byl problem z wlozeniem go do papilotki. Moim zdaniem za geste jest. Nastepnym razem odejme maki bo strasznie sie ciagnie za lyzka.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Close