vitamoc blendery
vitamoc blendery
Przekąski

Jajka faszerowane pieczarkami

Tym razem mam dla Was jajka faszerowane pieczarkami. Jak dla mnie najlepsze są pierwszego dnia, bo potem pieczarki ciemnieją, jednak nie zmienia to ich smaku. Takie jajka to niewątpliwie urozmaicenie stołu czy to na rodzinne zjazdy, przyjęcia czy nawet fajny pomysł na kolację. Wykonanie ich jest banalnie proste i stosunkowo szybkie.

Przepis na: Jajka faszerowane pieczarkami

  Łącznie: 20 min

 Liczba porcji: 9

Składniki:

  • 9 jajek
  • 5 większych pieczarek
  • 1 łyżka majonezu
  • szczypta soli i pieprzu
  • łyżka posiekanej zielonej cebulki i koperku

Jajka faszerowane pieczarkami
Krok 1 

Jajka gotujemy na twardo (około 2 minut od zawrzenia wody, w której są jaja). Wkładamy do miseczki z zimną wodą, a potem obieramy ze skorupek. Jajka przecinamy na pół, wyjmujemy żółtka do miseczki. Pieczarki siekamy drobno, dodajemy do żółtek, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy majonez i mieszamy. Napełniamy w jajku miejsce po żółtku przygotowanym farszem. Dekorujemy posiekaną zieloną cebulką i koperkiem. Smacznego!


faszerowane jajka

Jajka faszerowane pieczarkami

faszerowane jajka

Print Friendly, PDF & Email
Close