RestauracjeTravel

Ibis Kitchen – Centrum Restaurant Week

Ostatnią restauracją w jakiej miałam przyjemność być ambasadorką festiwalu najlepszych restauracji w Krakowie – Restaurant Week, podczas jesiennej, jubileuszowej edycji „Okazja do świętowania!” była Ibis Kitchen – Centrum. W każdym mieście cena za trzydaniowe menu była taka sama i wynosiła 49 zł.

Jako ambasadorka wydarzenia mogłam dla Was sprawdzić festiwalowe menu proponowane przez restaurację Ibis Kitchen – Centrum, która się znajduje na ulicy Syrokomli 2 w Krakowie (zaraz przy Jubilacie). Przygotowałam poniżej galerię wypróbowanych obu menu. W tej restauracji miałam okazję być pierwszy raz. Zaskoczyły mnie tu głównie bardzo ciekawe połączenia smakowe. Dania główne były tu najlepsze ze wszystkich moich poprzednich wizyt w trakcie Restaurant Weeku. Szczególnie smakował mi Łosoś sous-vide w burakach – no jak dla mnie mistrzostwo świata z tym szafranowym risottem. Kelner, który nas obsługiwał podając każde danie, po kolei wszystkim tłumaczył co podaje teraz na talerzu, przedstawił Szefa kuchni (wyszedł on do gości zapytać czy wszystko smakowało – bardzo miły gest). Jedynym minusem były jak dla mnie zbyt małe porcje poszczególnych dań. Do niczego więcej nie mogę się przyczepić.

Menu 1
Przystawka
Ceviche z łososia/salsa z mango/ pianka cytrusowa/ jeżyny
Danie główne
Polędwiczka sous-vide/ dynia/ borowik/ ziemniak/ papier z buraka
Deser
Fondant czekoladowy/ ser pleśniowy/ owoce leśne
Menu 2
Przystawka
Tatar z wołowiny/ majonez z palonego pora/ chips ryżowy
Danie główne
Łosoś sous-vide w burakach/ risotto szafranowe/ kompresowana gruszka
Deser
Biała czekolada/ kruszonka/ śliwki
Ibis Kitchen Centrum Restaurant Week
Ibis Kitchen Centrum Restaurant Week
Ibis Kitchen Centrum Restaurant Week
Ibis Kitchen Centrum Restaurant Week
Ibis Kitchen Centrum Restaurant Week
Ibis Kitchen Centrum Restaurant Week
Print Friendly, PDF & Email