vitamoc blendery
vitamoc blendery
Bez pieczeniaSłodkości

Ciastko Kinder Country

Ciasto Kinder Country ostatnio stało się bardzo popularne jednak chwilę się do niego zbierałam… Nareszcie nadszedł moment aby zrobić własną wariację na jego temat. Metodą prób i błędów powstał przepis na fajne ciacho bez pieczenia, które jest niesamowicie proste w przygotowaniu. Najlepiej podawać je schłodzone ponieważ gdy od razu je rozkroimy to herbatniki będą zbyt twarde.

Przepis na: Ciastko Kinder Country

 Przepisy - Po Prostu Pycha Łącznie: 20 min

Składniki:

  • 500 ml śmietanki kremówki
  • 5 łyżek mleka w proszku
  • 1 czekolada biała
  • 1 czekolada mleczna
  • 250 g herbatników
  • 2 łyżki mleka
  • 3 szklanki płatków Nestle Kangus + garść na wierzch

Kinder Country
Krok 1 

Białą czekoladę roztapiamy z łyżką mleka w kąpieli wodnej lub ewentualnie w mikrofalówce, chłodzimy. Śmietanę (350 ml) ubijamy na sztywno, dodajemy przestudzoną czekoladę, 3 łyżki mleka w proszku. Dodajemy Kangusy, mieszamy za pomocą łyżki. 


kindercountry
Krok 2 

Na dnie foremki układamy herbatniki, wysypujemy masę, przygniatamy łyżką. 


kindercountry
Krok 3 

Nakładamy kolejną warstwę herbatników.


Kinder Country
Krok 4 

Resztę śmietany ubijamy z roztopioną i przestudzoną mleczną czekoladą oraz pozostałym mlekiem w proszku.  Masę nakładamy na warstwę herbatników, wyrównujemy łyżką, posypujemy pozostałymi Kangusami. Chłodzimy najlepiej całą noc w lodówce.


Kinder Country

Kinder Country

 

Print Friendly, PDF & Email
Close