RecenzjeWarsztaty i recenzje

Blender próżniowy GOTIE – recenzja

Dzisiaj mam dla was zupełnie coś nowego, czyli blender próżniowy GOTIE GBV-800, który jest rewolucją w przygotowywaniu napojów. To urządzenie wielofunkcyjne, potrzebne w każdej kuchni bez znaczenia czy gotujesz oraz przygotowujesz posiłki codziennie czy raz na jakiś czas.

Jest to blender, który stanowi połączenie blendera wysokoobrotowego wraz z urządzeniem, które odciąga powietrze tworząc próżnię w kielichu blendera. Jest to niewątpliwie przełom i zmiana technologii, którą oceniam zdecydowanie na piątkę z plusem!

Jesteś zabiegany/a pomiędzy pracą, szkołą, odbieraniem dzieci, siłownią itp? Dzięki blenderowi GOTIE możesz przygotować sobie rano soki, koktajle czy smoothie i wypić nawet wieczorem, ponieważ blender próżniowy GOTIE stwarza możliwość zachowania wszystkich składników mineralnych, witamin oraz aminokwasów bez ich utleniania w procesie rozbijania, a nawet w trakcie przechowywania w oczekiwaniu na wypicie swojego wcześniej przygotowanego soku, koktajlu czy smoothie.

Blender próżniowy GOTIE - recenzja

BLENDOWANIE PRÓŻNIOWE

Jest to najważniejsza funkcja bez udziału powietrza, dzięki której można przyrządzać jeszcze smaczniejsze koktajle owocowe wraz z prawdziwie aksamitną konsystencją, piękną barwą oraz są pozbawione piany. Poprzez brak powietrza oraz bakterii tlenowych sprawia, że w ten oto sposób przygotowany napój posiada zdecydowanie większą trwałość. Swoje koktajle możesz bez problemu przechowywać w dodatkowych pojemnikach próżniowych, które znajdują się w zestawie. To sprawi, że nie straci on tak szybko swoich wszelkich właściwości zdrowotnych, aromatycznych i wizualnych.

Dla przykładu przygotowałam dwa soki owocowe z takich samych składników (1 jabłko, 1 banan, 1 pomarańcza, 200 ml wody) przy użyciu tradycyjnego blendowania (po lewej) i kilka minut później próżniowego (po prawej). Natychmiastowo różniły się kolorem i konsystencją. Sok przygotowany przy pomocy blendowania tradycyjnego się momentalnie rozwarstwiał, zaczęła się tworzyć pianka na wierzchu, oraz miał gęstszą konsystencję. Przy metodzie próżniowej sok był jednolity, nie rozwarstwiony i swoją konsystencję zachował przez kilka następnych godzin.

Blender próżniowy GOTIE - recenzja

Chcesz skruszyć lód do kawy czy milkshake`a? Możesz to zrobić bez problemu, dzięki opcji pracy pulsacyjnej.

Blender próżniowy GOTIE - recenzja

Warto wspomnieć, iż kielich blendera GOTIE wykonany został z tritanu. Jest to trwałe i nowoczesne tworzywo, pozbawione szkodliwych związków, w tym bisfenolu-A. Charakteryzuje się bardzo dużą odpornością mechaniczną i nie posiada największej wady szkła – jest nietłukący. W urządzeniu, w którym tak ważna jest szczelność, nie mogło zabraknąć uszczelek ze specjalnego, elastycznego silikonu. Demontowalne ostrze z wysokogatunkowej stali nierdzewnej posiada aż sześć noży tnących.

Co najważniejsze jest bardzo prosty i intuicyjny w obsłudze. Poradzisz sobie z jego obsługą bez jakiejkolwiek instrukcji. Wszystkie elementy są proste w montażu i demontażu. Dodatkowo posiada bardzo intuicyjne przyciski z jasno opisanymi funkcjami oraz gumowany uchwyt kielicha ułatwiają korzystanie z blendera. Za bezpieczeństwo odpowiada blokada, która uniemożliwia uruchomienie niepoprawnie złożonego urządzenia.

CECHY BLENDERA PRÓŻNIOWEGO GBV-800:

• moc: 800W
• BPA free – elementy pozbawione szkodliwego bisfenolu A
• sterowanie mikroprocesorowe
• funkcja miksowania w próżni lub tradycyjnie
• kielich z nowoczesnego tworzywa Tritan o pojemności 1.5L
• pojemnik próżniowy do przechowywania soków o pojemności 0.8L
• wyjmowany 6-ramienny nóż ze stali nierdzewnej
• tryb pracy AUTO
• funkcja pracy pulsacyjnej
• możliwość ręcznego wyboru prędkości obrotowej

 

PYSZNE PRZEPISY PRZYRZĄDZONE PRZY POMOCY BLENDERA GOTIE

Przepis na: Koktajl wieloowocowy ze szpinakiem

Przepisy - Po Prostu Pycha Łącznie: 5 min

Składniki:

  • 2 garści świeżego szpinaku
  • 1 pomarańcza
  • 1 jabłko
  • 1 kiwi
  • 100 g truskawek
  • 250 ml wody

Wykonanie:

Wszystkie składniki myjemy, dodajemy do kielicha blendera. Blendujemy tradycyjnie lub próżniowo.


Przepis na: Milkshake truskawkowy

Przepisy - Po Prostu Pycha Łącznie: 5 min

Składniki:

  • 200 g truskawek
  • 2 gałki lodów śmietankowych lub waniliowych
  • 250 ml mleka

Dodatkowo:

  • bita śmietana do dekoracji

Wykonanie:

Wszystkie składniki myjemy, dodajemy do kielicha blendera. Blendujemy tradycyjnie lub próżniowo. Jeżeli dodasz kostki lodu to należy użyć opcji pulsacyjnej.


Przepis na: Domowa kawa lodowa z syropem karmelowym

Przepisy - Po Prostu Pycha Łącznie: 5 min

Składniki:

  • 200 ml kawy (zaparzonej i przestygniętej)
  • 100 ml mleka
  • 100 ml śmietanki kremówki 30 %
  • 2 gałki lodów waniliowych
  • 1 łyżka syropu karmelowego
  • opcjonalnie kilka kostek lodu

Dodatkowo:

  • bita śmietana do dekoracji
  • starta czekolada mleczna

Wykonanie:

Wszystkie składniki myjemy, dodajemy do kielicha blendera. Jeżeli dodasz kostki lodu to należy użyć opcji pulsacyjnej.


Print Friendly, PDF & Email
Close