RecenzjeWarsztaty i recenzje

Blender Lifeenergy Standard

Posiadanie dobrego sprzętu w kuchni to dla mnie totalna podstawa. Chciałabym Wam dzisiaj przedstawić super mocny blender, za którego nie musicie płacić kilku tysięcy, a poradzi sobie równie dobrze jak te z najwyższej półki.

Blender kielichowy Lifeenergy Standard doskonale sprawdza się świetnie przy wielu kulinarnych przepisach. Posiada super mocny silnik 1500W, który osiąga aż 3KM i aż 35.000 obr/min, co jest zupełnie wyjątkowe w blenderach tej grupy cenowej i przyczynia się do bardzo szybkiego zakończenia blendowania.

Posiada duży 2 litrowy kielich wykonany z materiałów BPA free, tak więc nawet podczas podgrzewania w tym blenderze, żadne szkodliwe substancje nie przedostaną się do potrawy. W wewnątrz kielicha znajdują się ostrza  typu śmigłowo-barowego lecz z mini ząbkami, dzięki czemu świetnie sobie radzi ze zmieleniem małych, ale twardych składników typu orzechy, czy nawet kruszy lód.

Za pomocą tego wysokoobrotowego blendera bez jakichkolwiek problemów wykonasz w kilka minut masło orzechowe, koktajle, zupy kremy, czy nawet wykonasz genialną domową Nutellę z orzechów laskowych (zobacz przepis >>).

Jest niesamowicie prosty w obsłudze i to jest jego wielka zaleta. Posiada jedynie włącznik, wyłącznik, pokrętło do zwiększania obrotów, a także przycisk pulsacji.

Czyszczenie przebiega podobnie jak w innych blenderach tego typu, czyli nalewamy wody z kroplą płynu i uruchamiamy blender, aby kielich się wewnątrz oczyścił.

Chciałabym Wam pokazać w jak łatwy sposób możecie różne przepisy za pomocą blendera kielichowego Lifeenergy Standard. Na pierwszy rzut poszła pyszna zupa-krem z białych szparagów. Przygotowanie jej zajęło kilka minut! Koniecznie wypróbujcie ten przepis.

Zupa z białych szparagów

Przepis na: [Zupa z białych szparagów]

Przepisy - Po Prostu Pycha Łącznie: 10 min

Składniki:

  • 200 g szparagów
  • 2 pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • 100 ml bulionu warzywnego
  • 2 młode ziemniaki
  • 150 ml śmietanki 30%
  • szczypta soli i pieprzu
  • gałązka świeżej pietruszki
  • odrobina świeżego koperku
  • 3 szklanki wody

Jak zrobić zupę z białych szparagów?

Wykonanie:

Ziemniaki oraz pietruszki obieramy.

Do mocnego blendera kielichowego przekładamy ziemniaki, szparagi, pietruszki oraz wlewamy wrzątek (3 szklanki). Dodajemy także ząbki czosnku, świeżą natkę pietruszki i koperku, śmietankę, bulion. Blendujemy na gładką, jednolitą zupę przez około 8-10 minut. Po tym czasie doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem (najlepiej świeżo zmielonym).

Koktajl z kiwi i kruszonym lodem

Przepis na: [Koktajl z kiwi i kruszonym lodem]

Przepisy - Po Prostu Pycha Łącznie: 5 min

Składniki:

  • 5 kiwi
  • 2 banany
  • 200 g jogurtu naturalnego
  • 3 kostki lodu
  • 2 łyżki miodu

Jak zrobić koktajl z kiwi i kruszonym lodem?

Wykonanie:

Do blendera kielichowego wkładamy obrane kiwi oraz banany. Dodajemy miód, kostki lodu i jogurt naturalny. Całość blendujemy na gładki koktajl przez około minutę, aż pestki kiwi będą maksymalnie zblendowane.


Wpis powstał przy współpracy ze sklepem Moc Soków.

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Close