Strona Główna / Warsztaty i recenzje / Warsztaty / Warsztaty kulinarne z Piwniczanką!

Warsztaty kulinarne z Piwniczanką!

Warsztaty kulinarne z Piwniczanką

11 czerwca wraz z kilkoma blogerkami zostałam zaproszona na dwudniowe warsztaty kulinarne organizowane przez Naturalną Wodę Mineralną Piwniczankę. Jak tylko otrzymałam e-maila z zaproszeniem to od razu wiedziałam, że koniecznie muszę się tam pojawić. Oprócz gotowania nad rzeką Poprad, miałyśmy mieć wieczór Spa w hotelu, zwiedzanie okolicy… Nie trzeba mnie było długo namawiać, więc odliczałam dni do wyjazdu! 🙂

Warsztaty kulinarne z Piwniczanką

Po przyjeździe do Piwnicznej szybko się zameldowałyśmy w pięknym hotelu Piwniczna SPA & Conference. Na miejscu poznałam się osobiście z organizatorką całego tego wydarzenia oraz nieznanymi mi wcześniej blogerkami. W fajnym towarzystwie poszłyśmy (wraz z przewodnikami) zwiedzać okolicę Piwnicznej. Między innymi udaliśmy się przez most nad rzeką Poprad, w kierunku Pijalni Artystycznej, gdzie mogliśmy skosztować wodę Piwniczankę i porozmawiać z właścicielką Pijalni, która nas poczęstowała pysznym malinowym deserem 🙂 Odbyliśmy również krótką wycieczkę na Słowację, gdzie pokupowaliśmy sobie słowackie czekolady studenckie, piwka na wieczór itp.

Warsztaty kulinarne z Piwniczanką

Po powrocie do hotelu czekała na nas pyszna kolacja przygotowana przez szefa kuchni z restauracji Czarna owca. Najedzone poszłyśmy się zrelaksować w hotelowym Spa – typowy babski wieczór 🙂

Warsztaty kulinarne z Piwniczanką

Warsztaty kulinarne z Piwniczanką

Warsztaty kulinarne z Piwniczanką

Następnego dnia po śniadanku wybraliśmy się na wycieczkę do zakładu Piwniczanki, gdzie pokazano nam cały proces powstawania gotowej wody, którą możemy kupować w sklepie. Po przyjeździe do hotelu mogłyśmy się przygotować do warsztatów. Trochę obawiała mnie pogoda, ponieważ troszkę się chmurzyło, lecz organizatorzy pogodę zamówili dużo wcześniej i zrobiło się meeeega cieplutko! Pierwszym daniem jakie przygotowałyśmy w zespołach dwuosobowych były Moskole z gotowanych ziemniaków i bryndzy.

Warsztaty kulinarne z Piwniczanką

Warsztaty kulinarne z Piwniczanką

Warsztaty kulinarne z Piwniczanką

Kolejnym daniem jakie robiłyśmy były gołąbki w liściach botwiny z kaszą pęczak i karmelizowanymi rzodkiewkami. Troszkę nie moja bajka, lecz ogólnie były bardzo smaczne 🙂 Zaskakująco, rzodkiewki były bardzo pachnące, słodkie przez dodatek syropu klonowego. Na koniec jeszcze zrobiłyśmy owocowe koktajle, każda według swoich upodobań.

Warsztaty kulinarne z Piwniczanką

Warsztaty kulinarne z Piwniczanką

Warsztaty kulinarne z Piwniczanką

Gdy wszystkie uczestniczki warsztatów przygotowały swoje dania, wspólnie zasiedliśmy do stołu, aby spróbować każdej z potraw, niby wszystkie gotowałyśmy to samo, lecz jak zwykle każdej parze wyszły troszkę inne w smaku – normalka!

Warsztaty kulinarne z Piwniczanką

Gdy już wszystko zjadłyśmy, nadszedł czas wymeldowania się, pożegnania z dziewczynami oraz powrót do domku. Jak dobrze, że przyjechałam autem i nie musiałam się tłuc kilka godzin pociągiem, czy autobusem 🙂

Jeszcze raz dzięki wielkie organizatorom za możliwość wzięcia udziału w tak świetnym wydarzeniu! <3

Warsztaty kulinarne z Piwniczanką

Warsztaty kulinarne z Piwniczanką

Print Friendly, PDF & Email