Strona Główna / Warsztaty i recenzje (strona 2)

Warsztaty i recenzje

Wyciskarka wolnoobrotowa Zebra – recenzja

Wyciskarka wolnoobrotowa Zebra - recenzja

Wyciskarek, sokowirówek na polskim rynku jest naprawdę sporo, dlatego wybór tej odpowiedniej jest nie lada wyzwaniem. Nie ma co ukrywać iż sok ze sklepu z mnóstwem konserwantów nawet w najmniejszym stopniu nie równa się z tym świeżo wyciskanym prosto z wyciskarki. Rok temu kupiłam sobie sokowirówkę (ze średniego pułapu cenowego) i od ...

Czytaj dalej »

Patelnia dwustronna Happycall – recenzja

Patelnia dwustronna Happycall - recenzja

Jak dla mnie w gotowaniu liczy się nie tylko efekt końcowy, szybkie zjedzenie czegokolwiek. Gotowanie samo w sobie powinno dawać przyjemność, odrobinę relaksu po ciężkim dniu pracy lecz trudno to osiągnąć bez dobrej jakości sprzętów kuchennych. Kiedyś było mi obojętne na czym smażę lecz wszystko się zmieniło odkąd prowadzę ...

Czytaj dalej »

„W kuchni mamy i córki” – recenzja książki + konkurs

Mam dla was dzisiaj recenzję książki Katarzyny Meller : „W kuchni Mamy i córki” od Wydawnictwa Marginesy. To książka, która kusi nie tylko pysznymi przepisami, pięknymi zdjęciami od których ciężko oderwać wzrok, lecz również jest skupia się na tym, co jest w życiu najważniejsze, a czego często nie doceniamy – rodzina. Przypomnij ...

Czytaj dalej »

Blender wysokoobrotowy Happycall – recenzja

Blender wysokoobrotowy Happycall - recenzja

Blender wysokoobrotowy firmy Happycall Axlerim mam od niedawna. Używam go codziennie, poznając jego możliwości i muszę napisać, że jestem wyjątkowo zadowolona i niewiarygodnie pozytywnie zaskoczona. To rewelacyjne urządzenie kuchenne, które ma moc 3,5KM i 25000 obr./min. Przygotował mi np. najlepsze masło orzechowe, jakie w życiu jadłam! Dodatkowo zrobiłam ...

Czytaj dalej »

Test patelni – Woll Diamond Lite

Test patelni Woll Diamond Lite

Od dłuższego czasu gotowanie stało się moim ulubionym momentem w ciągu dnia. Traktuję to jak czystą przyjemność, relaks psychiczny. Jest to niesamowita zabawa, która angażuje wszystkie zmysły, a w moim przypadku jeszcze wyobraźnię do tworzenia nowych, kreatywnych przepisów. Uwielbiam całe to bogactwo smaków, aromatów podczas przygotowywania czegoś pysznego. Oczywiście ...

Czytaj dalej »

Warsztaty kulinarne w restauracji Bosko w Przemyślu

Warsztaty kulinarne w restauracji Bosko

Moje pierwsze warsztaty kulinarne w 2017 roku! 🙂 7 stycznia miałam okazję uczestniczyć w warsztatach prowadzonych przez Sylwię Ładygę. Jest ona finalistką ostatniej edycji Masterchefa oraz autorką bloga Ostra na Słodko. Dodatkowo jest to świetna dziewczyna, z którą niesamowicie łatwo nawiązać miłą rozmowę. Kojarzyłam już ją od jakiegoś czasu, ...

Czytaj dalej »

Recenzja ekspresu do kawy Russell Hobbs

Recenzja ekspresu do kawy Russell Hobbs

Uwielbiam zapach zaparzonej właśnie kawy rozchodzący się po kuchni i cały ten kawowy rytuał, który za każdym razem poprawia mi nastrój. Z natury nie jestem typowym kawoszem, który jeżeli nie wypije z samego rana mocnej kawy to nie będzie potrafił normalnie  funkcjonować. Kawa mnie szczególnie nie pobudza, mogę wypić mocne espresso ...

Czytaj dalej »

Warsztaty Kuchnia Polska na słodko według Pawła Małeckiego

26 listopada 2016 r. miałam okazję uczestniczyć w baaaardzo słodkich warsztatach w w Studiu CookUp Bielany w Warszawie. Bardzo Świąteczne warsztaty kulinarne: Kuchnia Polska według Pawła Małeckiego.. <3 Byłam niesamowicie zadowolona z faktu, że w końcu mam szansę wzięcia udziału w cukierniczych warsztatach i to z słynnym Pawłem Małeckim – mistrzem ...

Czytaj dalej »