Strona Główna / Warsztaty i recenzje

Warsztaty i recenzje

Wolnowar Crock-Pot – recenzja

Zastanawiacie się nad kupnem wolnowaru, lecz nie wiecie do końca do czego można go używać i jakie ma funkcje? Może go już posiadacie i szukacie sprawdzonych przepisów? Przygotowałam dla Was recenzję wolnowaru firmy Crock-Pot 6 litrowy DuraCeramic wraz z dwoma przepisami. Co to jest wolnowar? Wolnowar (slowcooker, crockpot) ...

Czytaj dalej »

Dyniowa chałka z maślaną kruszonką

W kuchni mogłabym spędzić większą część życia. Dlaczego? Jestem samoukiem, który uwielbia eksperymentować w kuchni, poznawać nowe smaki, udoskonalać przepisy, a później się nimi z Wami dzielić. Nowe sprzęty AGD są dla mnie takimi perełkami, zabawkami, które sprawiają jeszcze więcej frajdy z gotowania. Od jakiegoś czasu testuję ...

Czytaj dalej »

Sous Vide – nowa forma gotowania w próżni!

Sous Vide

Słyszeliście kiedyś o metodzie gotowania w próżni SOUS VIDE? Technika ta stosowana jest coraz częściej w Europie, a także na całym świecie w dobrych restauracjach. Ja pierwszy raz się spotkałam z taką formą gotowania oglądając jeden z nowszych odcinków Kuchennych Rewolucji z Magdą Gessler, która tłumaczyła właścicielom restauracji na czym to właśnie ...

Czytaj dalej »

Blender wysokoobrotowy PRO Blender 880L – recenzja

Blender wysokoobrotowy PRO Blender 880L - recenzja

Przygotowałam dla Was nową recenzję świetnego sprzętu, który jest niezbędny w każdej kuchni – Blender kielichowy, wysokoobrotowy PRO Blender 880L marki Novis. Sam producent określa go w następujący sposób – „Pro Blender łączy w sobie funkcjonalność dostępnych już na rynku blenderów wysokoobrotowych, szwajcarską jakość, wspaniały ...

Czytaj dalej »

Recenzja piekarnika Severin TO 2058

Recenzja piekarnika Severin TO 2058

W swoim życiu używałam już chyba każdego rodzaju piekarnika. Będąc na studiach kilka razy zmieniałam mieszkanie i na każdym miałam do czynienia z innym piekarnikiem. Najgorzej wspominam gazowy na zapałki, chyba najstarszego typu jaki tylko istniał. Wstyd się przyznać, lecz nie potrafiłam w nim upiec żadnego ciasta. Każdy biszkopt ...

Czytaj dalej »

Giraffe byZOO Blender próżniowy

Giraffe byZOO Blender próżniowy

Chciałabym Wam przedstawić nowość na rynku, czyli blender próżniowy Giraffe byZOO. W porównaniu do innych blenderów wysokoobrotowych jest w nim zastosowana funkcja blendowania bez dostępu powietrza (stąd nazwa próżniowy), dzięki czemu konkurencja wypada przy nim dość blado. Użytkowanie go to istna przyjemność! 🙂 Przy użyciu blendera ...

Czytaj dalej »

Warsztaty kulinarne z Piwniczanką!

Warsztaty kulinarne z Piwniczanką

11 czerwca wraz z kilkoma blogerkami zostałam zaproszona na dwudniowe warsztaty kulinarne organizowane przez Naturalną Wodę Mineralną Piwniczankę. Jak tylko otrzymałam e-maila z zaproszeniem to od razu wiedziałam, że koniecznie muszę się tam pojawić. Oprócz gotowania nad rzeką Poprad, miałyśmy mieć wieczór Spa w hotelu, zwiedzanie okolicy… Nie trzeba mnie ...

Czytaj dalej »

Urodziny w stylu Star Wars!

Urodziny w stylu Star Wars

Kto nie chciałby mieć za dzieciaka urodzin z prawdziwego zdarzenia? Nie mówię tu tylko o zaproszonych kolegach/koleżankach z klasy, których obecność jest najważniejsza, lecz również o pysznościach na stole oraz bajerach urodzinowych, dzięki którym urodziny stają się jeszcze bardziej ciekawe oraz warte zapamiętania. Chciałabym Wam przy okazji pokazać jak ciekawie można udekorować przyjęcie fana ...

Czytaj dalej »

Warsztaty kuchni indyjskiej – Kulinarne Kreacje!

Warsztaty kuchni indyjskiej - Kulinarne Kreacje

Niedawno miałam okazję uczestniczyć w świetnych warsztatach kulinarnych w Krakowie. Motywem przewodnim była kuchnia indyjska pełna smaku, aromatu i mnóstwa przypraw. Warsztaty odbyły się na ul. Urzędniczej, w studiu Kulinarne Kreacje. Jest to kameralne, lecz bardzo fajnie wykończone wnętrze, z mnóstwem sprzętu. Na takich spotkaniach są zwykle grupy ok. ...

Czytaj dalej »