Strona Główna / Obiady / Dania mięsne / Sznycelki z żółtym serem, koperkiem i czosnkiem

Sznycelki z żółtym serem, koperkiem i czosnkiem

Super obiadek na dziś – sznycelki z żółtym serem, koperkiem i czosnkiem! 🙂 Do tego ziemniaczki oraz świeża surówka na bazie własnych pomidorków, smietany, cebuli i szczypiorku. Uwielbiam taki zestaw obiadowy! Szczególnie na wiosnę, gdy pojawiają się już młode ziemniaczki. Gorąco polecam!

Przepis na: Sznycelki z żółtym serem, koperkiem i czosnkiem

  Łącznie: 25 min

 Liczba porcji: 4

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego
  • 3 ząbki czosnku
  • natka koperku
  • szczypta przyprawy do mięsa mielonego
  • 5 dag startego żółtego sera
  • 1 kajzerka
  • 2 jajka
  • 1 łyżka mąki
  • Szczypta soli
  • Szczypta pieprzu
  • 4 łyżki bułki tartej
sznycelki
Krok 1 

Mięso mieszamy wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, startym żółtym serem, mąką, drobno pokrojonym koperkiem, przyprawami oraz jajkami. Kajzerkę lub dowolną inną bułkę namaczamy w wodzie, wyciskamy z nadmiaru wody, dodajemy do mięsa.

Mieszamy wszystko razem i lekko mokrymi rękami zagniatamy mięsne kuleczki. Obtaczamy je z obu stron w bułce tartej, smażymy z obu stron na rozgrzanej patelni. Smacznego!

 

Print Friendly, PDF & Email