Asia

Test patelni Woll Diamond Lite

Test patelni – Woll Diamond Lite

Od dłuższego czasu gotowanie stało się moim ulubionym momentem w ciągu dnia. Traktuję to jak czystą przyjemność, relaks psychiczny. Jest to niesamowita zabawa, która angażuje wszystkie zmysły, a w moim przypadku jeszcze wyobraźnię do tworzenia nowych, kreatywnych przepisów. Uwielbiam całe to bogactwo smaków, aromatów podczas przygotowywania czegoś pysznego. Oczywiście ...

Czytaj dalej »
kurczakcurry1

Curry z kurczakiem, warzywami oraz orzeszkami ziemnymi

Danie kuchni orientalnej – curry z kurczakiem, warzywami oraz orzeszkami ziemnymi. Jest to pyszne danie, które przygotowywaliśmy na warsztatach kulinarnych prowadzonych przez Sylwię Ładygę w Przemyślu. Nie jest trudne w wykonaniu, zachwyca aromatem: imbirem, kokosem, papryczką chili, curry. Jak dla mnie warto pokusić się o chlebki Naan, ...

Czytaj dalej »
chlebkinaan1

Chlebki naan z patelni

Naan to chlebki, który w Indiach przygotowuje się w glinianych piecach, jednak coraz więcej osób smaży je na patelni. Miękkie, pełne smaku płaskie chlebki, które są idealnym dodatkiem do zup, sosów czy sałatek. Przygotowywaliśmy je ostatnio z Sylwią Ładygą na warsztatach kuchni orientalnej i tak mi posmakowały, ze postanowiłam, że wykonam ...

Czytaj dalej »
spaghetti5

Spaghetti bolognese

Nie znam osoby, która by powiedziała, że nie lubi spaghetti bolognese! Z własnoręcznie robionym sosem to już w ogóle smakuje rewelacyjnie. We własnym mieszkaniu możesz się poczuć jakbyś jadł w drogiej włoskiej restauracji. Oczywiście można iść na łatwiznę i kupić gotowy sos do spaghetti. Jednak warto poświęcić chwilkę czasu i przygotować ...

Czytaj dalej »
warsztaty

Warsztaty kulinarne w restauracji Bosko w Przemyślu

Moje pierwsze warsztaty kulinarne w 2017 roku! 7 stycznia miałam okazję uczestniczyć w warsztatach prowadzonych przez Sylwię Ładygę. Jest ona finalistką ostatniej edycji Masterchefa oraz autorką bloga Ostra na Słodko. Dodatkowo jest to świetna dziewczyna, z którą niesamowicie łatwo nawiązać miłą rozmowę. Kojarzyłam już ją od jakiegoś czasu, ...

Czytaj dalej »
golabki4

Gołąbki z ryżem

Bardzo często przygotowuje się u mnie gołąbki z ryżem. Moja mama je zawsze robi rewelacyjne, a później wszyscy się nimi objadamy Jest to pyszne danie, które można przygotować na weekendzie, a następnie można je jeść przez następnych kilka dni. Polecam do nich przygotować sos pieczarkowy – idealnie ...

Czytaj dalej »