Strona Główna / Śniadanie / Omlet paprykowo-serowy!

Omlet paprykowo-serowy!

Nie wiem jak u Was, ale w Krakowie dzisiaj zaświeciło piękne słoneczko. Aby rozpocząć ten dzień w smacznym wydaniu postanowiłam wykonać super syte śniadanie, a mianowicie omlet paprykowo-serowy, który miał być jedynie dla mnie, lecz oczywiście mój narzeczony momentalnie zgłodniał gdy wykonywałam zdjęcia.

Omlet przygotowałam z takimi warzywami jak: papryka czerwona, żółta, zielona, cebula. Gdy przewróciłam omlet na drugą stronę na patelni to posypałam go lekko startą mozzarellą oraz oregano.

Do przygotowania omleta paprykowo-serowego użyłam garnków aluminiowych z powłoką mineralną Valdinox Brown (dostępne w sklepie Pięknowdomu.pl).

Przepis na: Omlet paprykowo-serowy!

Przepisy - Po Prostu Pycha Łącznie: 20 min

Składniki:

  • 4 jajka
  • szczypta soli i pieprzu
  • 3 łyżki mleka
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżeczka masła
  • 1/2 cebuli
  • 1/3 papryki czerwonej
  • 1/3 papryki żółtej
  • 1/3 papryki zielonej
  • 1 łyżka startej mozzarelli
Krok 1 

W małym garnku wbijam jajka, dodaję szczyptę soli, pieprzu, mleko, mąkę, mieszamy całość za pomocą trzepaczki lub miksera na małych obrotach.

Krok 2

Na mniejszej patelni smażymy na maśle pokrojoną drobno cebulę, następnie dodajemy trzy rodzaje pokrojonej papryki, smażymy przez chwilkę.

Krok 3

Następnie na podsmażone warzywa wylewamy masę jajeczną. Po kilku minutkach smażenia na małym ogniu przewracamy omlet na drugą stronę, posypujemy startą mozzarellą i oregano. Nakładamy na talerzyki i jemy ciepły – taki smakuje najlepiej! 🙂

Smacznego!

 

Print Friendly, PDF & Email