Strona Główna / Obiady / Dania mięsne / Miodowe piersi z kurczaka

Miodowe piersi z kurczaka

Powiem Wam szczerze, że pierwszy raz jem takie danie jak miodowy kurczak. Kilka razy się do tego przymierzałam, lecz zawsze kończyło się na zrobieniu czegoś innego. Wydawało mi się, że kurczak i miód- to połączenie nie może smakować dobrze… A jednak! Zaskakująco smakuje rewelacyjnie, jedynie polecam natarcie kurczaka miodem i przyprawami dzień wcześniej aby fajnie nimi przesiąknął 🙂 Do tego młode ziemniaczki z koperkiem… Mniam!

Przepis na: Miodowe piersi z kurczaka

 Łącznie: 40 min

Składniki:

  • 500 g piersi z kurczaka
  • 2 łyżki miodu
  • szczypta przyprawy do kurczaka
  • szczypta curry
  • szczypta oregano
  • 1 łyżka oliwy

Dodatkowo:

  • młode ziemniaczki
  • koperek
  • 1 łyżeczka masła
Miodowe piersi z kurczaka
Krok 1 

Kurczaka kroimy w większe kawałki, nacieramy miodem, przyprawami- najlepiej zostawić na noc w lodówce. Smażymy z obu stron na oliwie. Podajemy z ziemniaczkami i koperkiem. Smacznego!

Miodowe piersi z kurczaka

Miodowe piersi z kurczaka

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *