Strona Główna / Obiady / Dania mięsne / Kotleciki siekane

Kotleciki siekane

Jedliście kiedyś kotleciki siekane? 🙂 Już dawno o nich słyszałam, ale jakoś nigdy nie miałam motywacji żeby je zrobić. Dzisiaj nadszedł dzień kiedy kompletnie nie miałam pomysłu co zrobić na obiad. Spojrzałam na składniki w lodówce i od razu mnie natchnęło. Zabrałam się szybko do roboty i ku mojemu wielkiemu zaskoczeniu wyszły naprawdę świetne. Te drobiowe kotleciki zrobiłam z dodatkiem żółtego sera, czosnku oraz koperku.

Przepis na: Kotleciki siekane

  Łącznie: 25 min

 Liczba porcji: 4

Składniki:

  • podwójna pierś z kurczaka
  • szczypta przyprawy do kurczaka
  • 5 dag startego żółtego sera
  • 1 jajko
  • 1 łyżka mąki
  • Szczypta soli
  • Szczypta pieprzu
  • 3 ząbki czosnku
  • łyżeczka posiekanego koperku
Kotleciki siekane
Krok 1 

Kurczaka kroimy w kostkę. Żółty ser ścieramy na tarce. Koperek siekamy drobniutko. Do garnka lub miski wsypujemy nasze pokrojone składniki. Dodajemy również jajko, mąkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, szczyptę przyprawy do kurczaka, sól oraz pieprz. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Na rozgrzany olej nakładamy łyżką, nadając kształt kotleta. Smażymy z obu stron. Smacznego!

Kotleciki siekane

Kotleciki siekane

Kotleciki siekane

Print Friendly, PDF & Email