Strona Główna / Słodkości / Bez pieczenia / Kinder Country (bez pieczenia)

Kinder Country (bez pieczenia)

Domowe Kinder Country lepsze od oryginału? Tak, jest to możliwe! Robi się je błyskawicznie i trzeba przyznać, że jest niesamowicie smaczne. Cała filozofia to przygotowanie dwóch mas: jednej na bazie białej czekolady, a drugiej z mleczną czekoladą. Do obu mas dodaję płatki Nestle Kangus, mleko w proszku. Do przełożenia obu mas użyłam herbatników maślanych. Koniecznie wypróbujcie! 🙂

Do przygotowania ciasta Kinder Country użyłam garnków aluminiowych z powłoką mineralną Valdinox Brown, z kolei ten piękny porcelanowy zestaw do kawy marki Altom Design pochodzi ze sklepu Pięknowdomu.pl.

Przepis na: Kinder Country (bez pieczenia)

Przepisy - Po Prostu Pycha Łącznie: 20 min + chłodzenie

Składniki:

Masa jasna:

  • 250 ml śmietanki kremówki
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 100 g mleka w proszku
  • 70 g czekolady białej
  • 1 łyżka mleka
  • 100 g płatków Nestle Kangus

Masa ciemna:

  • 200 ml śmietanki kremówki
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 80 g mleka w proszku
  • 70 g czekolady mlecznej lub gorzkiej
  • 1 łyżeczka kakao
  • 1 łyżka mleka
  • 80 g płatków Nestle Kangus

Dodatkowo:

  • 250 g herbatników
Kinder Country
Krok 1 

Białą czekoladę roztapiamy z łyżką mleka w małym rondelku lub kąpieli wodnej, chłodzimy. Śmietankę (dobrze schłodzoną) ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder, mleko w proszku, po chwili przestudzoną czekoladę. Dodajemy Kangusy, mieszamy za pomocą łyżki.

Mleczną czekoladę roztapiamy z łyżką mleka w małym rondelku lub kąpieli wodnej, chłodzimy. Śmietankę (dobrze schłodzoną) ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder, mleko w proszku, po chwili przestudzoną czekoladę. Dodajemy Kangusy, mieszamy za pomocą łyżki.

Na dnie foremki układamy herbatniki, wysypujemy masę białą, przygniatamy łyżką.

Nakładamy kolejną warstwę herbatników. Na nią masę czekoladową, wyrównujemy, posypujemy odrobiną Kangusów. Chłodzimy najlepiej całą noc w lodówce.

Kinder Country

Kinder Country

Piękno w domu

Print Friendly, PDF & Email