Strona Główna / Słodkości / Naleśniki i omlety / Jogurtowe placuszki z musli

Jogurtowe placuszki z musli

Jogurtowe placuszki z musli to pomysł na świetne lekkie śniadanko. Dzięki temu, że dodałam do ciasta musli Crunchy są bardzo chrupiące, pożywne, a także ciekawe w smaku. W sklepie mojemusli.pl możecie sami komponować sobie skład musli. Jest to mega ciekawa opcja i pierwszy raz miałam przyjemność z niej korzystać. Wraz z narzeczonym pochłaniamy płatki w większych ilościach, więc nam ten pomysł bardzo się spodobał. Stworzenie własnej kompozycji musli jest niesamowicie proste. Najpierw wybieracie sobie bazę, a następnie dodatki takie jak orzechy, owoce liofilizowane, czekoladę, krówki, ciasteczka z kremem czy nawet proteinowe chrupki.

Dodatkiem do takich placuszków mogą być świeże owoce jak brzoskwinie, nektarynki czy truskawki.

Przepis na: Jogurtowe placuszki z musli

  Łącznie: 15 min

 Liczba porcji: 12

Składniki :

  • 2 jajka
  • 200 g jogurtu greckiego gęstego
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 6 łyżek musli Crunchy ze sklepu mojemusli.pl
  • 2 łyżki oleju
  • 1 szklanka mąki (ok. 180g)
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • dodatkowo nektarynki
Krok 1 

W misce w kilka sekund zmiksować ze sobą jajka, cukier puder oraz olej. Następnie wsyp pozostałe składniki, dalej miksuj do uzyskania gęstej masy (jeżeli wyjdzie Ci dosyć płynna to dosyp odrobinę mąki).

Krok 2 

Na patelnię wlej odrobinę oleju, nakładaj za pomocą łyżki ciasta w kształcie koła, odwróć na drugą stronę każdego placka za pomocą łopatki. Smaż po 2 minutki z każdej strony. Po ich przygotowaniu podawaj z ulubionymi dodatkami. Mi wystarczyły świeże owoce. Smacznego!

Print Friendly