Strona Główna / Słodkości / Babeczki i muffiny / Jogurtowe muffiny z dżemem truskawkowym

Jogurtowe muffiny z dżemem truskawkowym

Jogurtowe muffiny z dżemem truskawkowym lekko oprószone cukrem pudrem ja wprost uwielbiam! Są mięciutkie, puchate, mocno owocowe. Z przepisu wychodzi około 12 większych muffinek.

Przepis na: Jogurtowe muffiny z dżemem truskawkowym

Składniki:

  • ½ szklanki cukru
  • 2 jajka
  • ¼ szklanki oleju
  • 3 szklanki mąki
  • 1 szklanka jogurtu naturalnego
  • 16 g cukru waniliowego
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • dżem truskawkowy Stovit
Jogurtowe muffiny z dżemem truskawkowym
Krok 1 

Jajka, cukier waniliowy i cukier miksujemy na wysokich obrotach. Dodajemy jogurt naturalny.

Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, olej, miksujemy na małych obrotach miksera.

Do formy na muffinki włożyć papilotki, do każdej nałożyć ciasto do 1/3 wysokości papilotki. Nakładamy łyżeczkę dżemu oraz znowu łyżkę ciasta. Piec przez 25 minut w temp. 180 stopni do tzw. suchego patyczka.

Jogurtowe muffiny z dżemem truskawkowym

muffiny z dżemem truskawkowym

muffiny z dżemem truskawkowym

Print Friendly, PDF & Email