Strona Główna / Travel / Restauracje / Ibis Kitchen – Centrum Restaurant Week

Ibis Kitchen – Centrum Restaurant Week

Ostatnią restauracją w jakiej miałam przyjemność być ambasadorką festiwalu najlepszych restauracji w Krakowie – Restaurant Week, podczas jesiennej, jubileuszowej edycji „Okazja do świętowania!” była Ibis Kitchen – Centrum. W każdym mieście cena za trzydaniowe menu była taka sama i wynosiła 49 zł.

Jako ambasadorka wydarzenia mogłam dla Was sprawdzić festiwalowe menu proponowane przez restaurację Ibis Kitchen – Centrum, która się znajduje na ulicy Syrokomli 2 w Krakowie (zaraz przy Jubilacie). Przygotowałam poniżej galerię wypróbowanych obu menu. W tej restauracji miałam okazję być pierwszy raz. Zaskoczyły mnie tu głównie bardzo ciekawe połączenia smakowe. Dania główne były tu najlepsze ze wszystkich moich poprzednich wizyt w trakcie Restaurant Weeku. Szczególnie smakował mi Łosoś sous-vide w burakach – no jak dla mnie mistrzostwo świata z tym szafranowym risottem. Kelner, który nas obsługiwał podając każde danie, po kolei wszystkim tłumaczył co podaje teraz na talerzu, przedstawił Szefa kuchni (wyszedł on do gości zapytać czy wszystko smakowało – bardzo miły gest). Jedynym minusem były jak dla mnie zbyt małe porcje poszczególnych dań. Do niczego więcej nie mogę się przyczepić.

Menu 1
Przystawka
Ceviche z łososia/salsa z mango/ pianka cytrusowa/ jeżyny
Danie główne
Polędwiczka sous-vide/ dynia/ borowik/ ziemniak/ papier z buraka
Deser
Fondant czekoladowy/ ser pleśniowy/ owoce leśne
Menu 2
Przystawka
Tatar z wołowiny/ majonez z palonego pora/ chips ryżowy
Danie główne
Łosoś sous-vide w burakach/ risotto szafranowe/ kompresowana gruszka
Deser
Biała czekolada/ kruszonka/ śliwki
Print Friendly, PDF & Email