Strona Główna / Słodkości / gofry / Gofry chrupiące

Gofry chrupiące

Z czym kojarzą Wam się wakacje? Mi najbardziej z morzem, lodami i… goframi! 🙂 Cały rok potrafię nie jeść gofrów, lecz jak jestem gdzieś na wakacjach to nie potrafię odmówić goferka z bitą śmietaną i owocami. Jeżeli szukacie przepisu na chrupiące, delikatne gofry to ten przepis może Wam się przydać! Aaaa i ważna kwestia mam jedną z najtańszych gofrownic, a i tak gofry wychodzą super! 🙂

Przepis na: Gofry chrupiące

  Łącznie: 20 min

 Liczba porcji: 8

Składniki:

  • 250 g mąki pszennej
  • ¼ szklanki oleju
  • 2 jajka
  • 1 szklanka wody
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Dodatkowo:

  • dżem z malin Stovit
  • bita śmietana
  • polewa czekoladowa

Wykonanie: 

W wysokim naczyniu miksuję jajka z cukrem, dodaję resztę składników. Konsystencja ma być jak śmietana. Gdy gofrownica będzie dobrze nagrzana to nakładamy np. chochelką ciasto, dociskamy i czekamy chwilę aż ładnie się zarumienią z obu stron. Upieczone wyjmujemy i nakładamy na nie co tylko mamy w lodówce. U mnie to najczęściej owoce lub dżemy. Smacznego!

[/three_fourth_last]

Gofry chrupiące

Gofry chrupiące

Gofry chrupiące

Print Friendly, PDF & Email