Strona Główna / Słodkości / Bez pieczenia / Fit – Hit! Czekoladki Bounty (bez cukru, wegańskie)

Fit – Hit! Czekoladki Bounty (bez cukru, wegańskie)

Przygotowałam dla Was coś naprawdę pysznego! Są to pierwsze w moim życiu czekoladki, ale nie takie zwyczajne… Są to FIT czekoladki BOUNTY (bez cukru, wegańskie), z dodatkiem mieszanki sproszkowanego białka z wanilią Natural Mojo. Wiem, że wiele osób szuka takich fit słodyczy i to nie tylko Ci, którzy chodzą regularnie na siłownię 🙂 Użyłam do nich same zdrowe i wartościowe produkty, także myślę, że przypadną Wam te czekoladki do gustu!

Ich wykonanie zajmuje ok. 10 minut + mrożenie ok. 2 godzin. Z przepisu wychodzi 7 większych czekoladek wielkości silikonowych foremek do muffinek.

Przepis na: Fit – Hit! Czekoladki Bounty (bez cukru, wegańskie)

 Łącznie: 10 min + mrożenie ok. 2 godzin

 Liczba porcji: 7

Składniki:

  • 300g kremu kokosowego w bloku
  • 450g mleczka kokosowego (tylko jej twarda część)
  • 3 łyżki wiórków kokosowych
  • 1 łyżka mieszanki sproszkowanego białka z wanilią Natural Mojo
  • 100 g gorzkiej czekolady z wysoką zawartością kakao
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego (można pominąć)
Krok 1 

Mleczko kokosowe (tylko jej twardą część) rozpuszczamy w kąpieli wodnej z kremem kokosowym w bloku. Ciągle mieszamy aż oba składniki się połączą. Masa powinna lekko zgęstnieć, lecz będzie nadal rzadka. Wsypujemy wiórki kokosowe, mieszanką białkową, całość mieszamy za pomocą łyżki. Gotową masę przekładamy najlepiej do silikonowych pojemniczków (ja użyłam silikonowych foremek do muffinek, które są dostępne w każdym sklepie Pepco itp). Wierzch wyrównujemy, wkładamy do zamrażalnika na minimum 2 godzinki. Po tym czasie wyciągamy czekoladki delikatnie z foremek. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej wraz z odrobiną oleju kokosowego (lub można pominąć). Gdy czekolada przestygnie to wtedy każdą czekoladkę oblewamy z każdej strony rozpuszczoną czekoladą i wkładamy ponownie do lodówki. Najlepsze są schłodzone.

 

Print Friendly, PDF & Email