Czekoladowe pancakes

Coś dla miłośników banana i czekolady – czekoladowe pancakes! Są pychate, mięciutkie i bardzo smaczne. Nie dodawałam do nich cukru, lecz starłam 3 kostki mlecznej czekolady oraz zblednowałam widelcem banana. To sprawiło, że były wystarczająco słodkie. Dodaj do nich swoje ulubione dodatki. Ja polecam dżemor oraz świeże owoce 🙂

Z porcji wychodzi około 8 średniej wielkości placuszków.

Przepis na: Czekoladowe pancakes

  Łącznie: 10 min 

 Liczba porcji: 8

Składniki:

  • 150 g mąki
  • 1 łyżka kakao
  • 3 kosteczki czekolady mlecznej
  • 1 banan
  • 1 łyżka cukru
  • 150 ml mleka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżka oleju

Dodatkowo:

  • borówki
  • konfitura morelowa Stovit

Krok 1 

Wszystkie składniki mieszamy ze sobą za pomocą łyżki lub trzepaczki.

Na rozgrzaną patelnię (jeżeli macie teflonową patelnię to nie ma potrzeby smażenia pancakesów na tłuszczu) wylewamy po 1/2 chochelki masy. Smażymy z obu stron na rumiano. Po usmażeniu można posypać cukrem pudrem. Smacznego!

Czekoladowe pancakes

Czekoladowe pancakes

Czekoladowe pancakes

Print Friendly, PDF & Email