Strona Główna / Słodkości / gofry / Czekoladowe gofry

Czekoladowe gofry

Będąc w tym roku nad polskim morzem pierwszy raz jadłam czekoladowe gofry. Tak mi posmakowały, że postanowiłam odtworzyć ten smak we własnej kuchni. Są bardzo proste i chrupiące. Ja je zaserwowałam z bitą śmietaną oraz konfiturą owocową – rewelka! 🙂

Przepis na: Czekoladowe gofry

  Łącznie: 20 min

 Liczba porcji: 8

Składniki:

  • 300 g mąki pszennej
  • 1/3 szklanki oleju
  • 2 jajka
  • 300 ml wody
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżka kakao
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Dodatkowo:

  • brzoskwinie Naturalnie owocowe firmy Stovit
  • bita śmietana

Wykonanie: 

W wysokim naczyniu miksuję jajka z cukrem, dodaję resztę składników. Konsystencja ma być jak śmietana. Gdy gofrownica będzie dobrze nagrzana to nakładamy np. chochelką ciasto, dociskamy i czekamy chwilę aż ładnie się zarumienią z obu stron. Serwujemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego!

Czekoladowe gofry

Czekoladowe gofry

Print Friendly, PDF & Email