Budyniowe racuszki

Pomysł na szybkie i pyszne śniadanko? Budyniowe racuszki! Są niesamowicie proste do wykonania oraz bardzo sycące. Możesz je udekorować czym tylko chcesz. Mogą być to świeże owoce, syrop klonowy, dżemy, nutella itp. Ciasto nie może być rzadkie jak na naleśniki, wręcz przeciwnie. Powinno wyjść dość gęste, ja nakładałam je na patelnię za pomocą łyżki. Mam nadzieję, że wypróbujecie przepis i dacie znać w komentarzach jak wyszły!

Przepis na: Budyniowe racuszki

  Łącznie: 20 min

Składniki:

Ciasto:

  • 1 szklanka maki pszennej
  • 3/4 szklanki mleka lub jogurtu naturalnego
  • 1 jajko
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 budyń waniliowy 40g (proszek)
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Dodatkowo:

  • konfitura z porzeczek Stovit
  • cukier puder do oprószenia
Budyniowe racuszki
Krok 1 

Składniki na ciasto miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Smażymy na małej ilości tłuszczu z obu stron. Podajemy z ulubioną konfiturą oraz oprószamy lekko cukrem pudrem.

Budyniowe racuszki

Budyniowe racuszki

Budyniowe racuszki

 

Print Friendly, PDF & Email

3 komentarze

  1. Wspaniałe placuszki 🙂

  2. jakie fajne puchate racuszki… moje smaki 🙂

  3. dzisiaj robiłem – były super ;]

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *