Strona Główna / Obiady / Dania jarskie / Budyniowe naleśniki

Budyniowe naleśniki

Budyniowe naleśniki – jak dla mnie hit, odkrycie wśród wszystkich moich ostatnich przepisów! Zainspirowałam się przepisem z bloga Nastoletnie wypieki, lekko go zmodyfikowałam i wyszły naprawdę super 🙂 Mięciutkie, pięknie pachnące waniliowym budyniem, czego chcieć więcej? Zwieńczeniem tych pysznych naleśników jest dżem firmy Stovit o smaku kiwi z limonką i białym winogronem! Szczerze mówiąc lepszego dżemu to już dawno nie jadłam… Koniecznie go wypróbujcie jak będziecie mieć okazję ponieważ idealnie pasuje do tych naleśniczków.

Przepis na: Budyniowe naleśniki

  Łącznie: 15 min 

Składniki :

  • 3 jajka
  • 2 łyżki cukru
  • 2 budynie waniliowe po 40 g każdy (proszek)
  • 4 łyżki mąki
  • 200 ml mleka
  • 200 ml wody gazowanej
  • 2 łyżki oleju + odrobina do smażenia
  • dżem firmy Stovit o smaku kiwi z limonką i białym winogronem
Budyniowe naleśniki
Krok 1 

Do wysokiego naczynia wbijamy jajka, dodajemy cukier, olej, budynie (proszek), mleko, wodę gazowaną, mąkę. Całość miksujemy dosłownie 15 sekund aby jedynie składniki się połączyły. Smażymy z dwóch stron na odrobinie oleju. Podajemy z ulubionym dżemem, konfiturą, nutellą.

Print Friendly, PDF & Email